Muži A

FC Háje (Muži A) - FC Zličín 1:0

FC Háje (Muži A) - FC Zličín 1:0
Ačkoli zde již visí oficiální reportáž, nabízím také svůj odlehčený pohled na naše utkání.

Na velikonoční Bílou sobotu si hrstka diváků přišla zpestřit víkend zhlédnutím utkání Hájů s na poměry krajského přeboru hvězdami nabitým týmem Zličína.



Dozvuky aprílové nálady si někteří fanoušci vychutnali v podobě posunutého startu utkání na 10,45. Útěchou jim ovšem bezesporu byla pozoruhodná rozcvička hájeckých borců, kteří se nebáli zapracovat moderní protahovací cviky převzaté od minipřípravek a cvikem pracovně nazvaným "medvídek" již před zápasem nasadili trenérovi i hráčům Zličína do hlavy nejednoho brouka. Mimo to si skauti museli lámat hlavu i nad hájeckou sestavou, v níž chyběla řada opor a stabilních členů kádru. Chybějícího střelce Pepu Bičaníka se tak jal nahradit jinak stoper Radek Fedič, za kterého naopak na jeho postu zaskočil Karel Hrůza. Nutno říci, že si se svým úkolem poradil velmi dobře (pozn.aut.: placená reklama). Stejně si vedli i další zaskakující hráči Vojta Vlasák a Michal Musil.



Tým Zličína přivezl na horkou půdu Hájů i své dva obávané střelce Nováka s Mertou. Zbytek mužstva by se dal charakterizovat pomocí pohádky Dlouhý, Široký, Široký, Široký a znovu Široký. Skutečně objemy stehen některých hráčů podle mě musely donutit zličínské funkcionáře k přešití trenýrek na míru. Je vidět, že vyhlášené zličínské pozápasové obědy přinášejí svoje ovoce, a možná by nebylo od věci o něčem takovém přemýšlet i na Hájích.



Hned v úvodu se začaly potvrzovat prognózy a tým ze špice tabulky dělal Hájům problémy. Několik střel šlo naštěstí jen do náruče Martina Tlustého, i když zejména hlavička z bezprostřední blízkosti byla nesmírně nebezpečná. Největší šance Zličína pak přišla asi po 20 minutách, kdy se po skrumáži po rohovém kopu dostal ke střele z otočky hostující záložník. V pádu zakončil po zemi, přičemž všichni už balón viděli za zády gólmana Tlustého. Ten ale neskutečně vytasil pravou ruku a míč dokázal v poslední chvíli zblokovat.



Po této možnosti hostů se Háje oklepaly a začaly hru vyrovnávat. Pravděpodobně si hráči vzpomněli na report z minulého týdne, při jehož čtení si konečně uvědomili, že v nich něco fotbalového přece jen bude. Skvělým výkonem se prezentoval zejména Jirka Janoušek, přestože den před zápasem absolvoval velmi nebezpečnou alobalovou terapii, jíž se snažil vyléčit zraněný kotník. Můžeme být rádi, že nedošlo na pečicí papír, který se chystal také aplikovat na postižená místa (otázkou zůstává, která místa to ve skutečnosti jsou, a jestli se vůbec nacházejí na noze).



Hra se v druhé části prvního poločasu odehrávala spíše ve středu hřiště. Snad jedinou vážnější akcí hájeckých byla akce Tomáše Janečka, při níž byl trefen vysokou nohou. Následný nepřímý kop bohužel Honza Slabý jen napálil do vybíhajícího hráče Zličína. Přes více šancí Zličína se šlo do kabin za stavu 0:0. Nutno ještě poznamenat, že během hry došlo k několika drsným zákrokům na obou stranách. Zatímco háječtí trhali zličínským rukávy dresů (jaké to je, když se mu někdo sápe po rukou, si pak Honza Slabý vyzkoušel večer, kdy vaječňákem doslova pobláznil některé fanynky), zličínští se pokoušeli trhat rovnou vazy v kolenou a kotnících.



Ve druhém poločase pokračovala poměrně vyrovnaná hra. Patovou situaci se asi po 15 minutách druhé půle nejprve snažili prolomit hráči Zličína. Z pravého křídla střílel jejich útočník křížně podél celé branky. Ke štěstí Hájů však pokus mířil těsně vedle. Následně se Jirka Janoušek perfektním manévrem probíjel přes dva hráče, kteří ho byli nuceni faulovat. K trestnému kopu se postavil Martin Brož, který nacentroval míč na zadní tyč, kde číhal Vojta Vlasák. Ten již při vypuštění balónu z kopačky Martina Brože věděl, že to bude "nádherný". Z nulového úhlu se sice "nesmyslně" pokoušel zakončit, avšak udělal to tak šikovně, že se míč dostal na hlavu Radka Fediče před prázdnou branku. Pro ostříleného borce typu Radka Fediče pak už nebyl problém skórovat - 1:0. Gól znamenal opravdovou erupci radosti, ale utkání ještě nekončilo (třebaže trenér Slabý zkoušel přesvědčit pomezního, aby to už "foukli").



S vědomím nečekaného vedení se háječtí stáhli do defenzivy, Zličín naproti tomu zabral na vyšší obrátky. Nebezpečný byl hlavně útočník Miroslav "Všichni jste nuly" Novák. Naopak druhý z útočného dua Merta odstoupil pro zranění. K ohrožení docházelo hlavně jednoduchými akcemi po lajnách. Tam ale na útočníky čekali ostří beci Radek Hanzlík a Honza Slabý, podporovaní stopery Tomášem Dubem a Karlem Hrůzou. U Radka Hanzlíka snad k dokonalosti chyběly jenom jeho pověstné řemeny po lajně. Jeho "spolupráce" s pravým halvem Tomášem Janečkem mu pomohla překonat i zákeřný faul.



Svoji nepostradatelnost demonstroval 20 minut před koncem gólman Martin Tlustý. Po závaru ve vápně vyšla z klubka těl nečekaná střela, která orazítkovala tyč a odrazila se před nohy dobíhajícího hráče Zličína. Ten míč z první vrátil směrem na branku, kde však skvěle zasáhl Martin Tlustý. Ani Háje se ale nevzdávaly a čas od času pronikaly otevřenou obranou hostů.



Všechna tvrdá práce domácích hráčů se zdála být marná, když se asi 5 minut před koncem pískala proti Hájům penalta. Novák se šikovně proháčkoval do vápna, kde došlo ke kontaktu s Karlem Hrůzou, kterého Novák využil k pádu. Sám postižený se postavil k exekuci kopu, k radosti diváků ale Martin Tlustý střelu vystihl a dokázal ji vyrazit. Nula tak nebyla nikde v naší obraně, ale na kontě Nováka a především Zličína. Záhy k tomu přispěl i zákrokem na brankové čáře Radek Fedič, hlavičkující do bezpečí balón směřující zdánlivě nezadržitelně do brány.



Konec utkání pak hráči Hájů odehráli ve velkém stylu a mohli dokonce po šancích střídajícího Stříbného a krásném uvolnění Martina Brože přidat i další branky. Nicméně i těsný výsledek 1:0 všem naprosto stačil.


úterý 6.4.2010 | Klub | Přečteno: 2507

Další články


Rozpis zápasů / Výsledky

20.4.2024, 09:00, Xaverov UMT.
Xaverov – FC Háje
Mladší přípravka B (2016)
20.4.2024, 10:15, Březiněves T.
Březiněves – FC Háje
Muži A
20.4.2024, 10:30, Háje UMT.
FC Háje – Vršovice
Mladší dorost B
20.4.2024, 10:30, Újezd nad Lesy T.
Újezd n. Lesy – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
20.4.2024, 10:45, Union Strašnice T.
Union Strašnice – FC Háje
Muži B
20.4.2024, 11:00, Xaverov UMT.
Xaverov – FC Háje
Mladší přípravka A (2015)
20.4.2024, 11:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Náchod
Starší žáci A (2009)
20.4.2024, 13:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Náchod
Starší žáci B (2010)
21.4.2024, 09:00, Braník UMT.
Braník – FC Háje
Starší přípravka B (2014)
21.4.2024, 09:00, Braník UMT.
Braník – FC Háje
Starší přípravka A (2013)
21.4.2024, 12:00, Koloděje T.
Koloděje – FC Háje
Starší přípravka A (2013)
21.4.2024, 12:00, Nad Přehradou T.
ELFA – FC Háje
Starší přípravka B (2014)
21.4.2024, 14:30, Háje T.
FC Háje – Zbraslav
Starší dorost
21.4.2024, 16:30, Horní Měcholupy UMT.
Slavia Praha – FC Háje
Mladší přípravka B (2016)
21.4.2024, 17:00, Háje T.
FC Háje – Admira
Mladší dorost A
21.4.2024, 17:00, Štěrboholy T.
Štěrboholy – FC Háje
Mladší žáci B (2012)
21.4.2024, 17:00, Nad Přehradou T.
FC Háje – ČAFC
Mladší žáci A (2011)