Mladší přípravka A

Historický úspěch ročníku 2002 !!!

Historický úspěch ročníku 2002 !!!
V sobotu jsme si zajeli na celodenní výlet do Milovic k Lysé nad Labem na poslední předvánoční turnaje. Díky skvělým a bojovným výkonům jsme si při poslední fotbalové akci tohoto roku udělali obrovskou radost.

Ještě nikdy se nám nestalo, že bychom v jeden den získali dva velmi cenné kovy. V Milovicích jsme zabodovali na plné čáře. S trochou štěstí jsme se mohli radovat ještě více, ale i tak jsou obě umístění vynikající.


Hrály se dva turnaje, jeden dopoledne pro "menší kluby", kam jsme vzali jednu partu kluků. Na odpolední turnaj pro "větší" kluby zase přijela jiná parta. Ve skupině bylo vždy šest týmů a hrálo se systémem každý s každým. Celý turnaj se hrál na UMT 3. generace. Pokud si však někteří myslí, že jsme hráli venku, tak se pletou. V Milovicích totiž mají umělku v krásné hale, čímž vábí týmy z okolních měst na turnaje. Je to opravdu nezvyklé, a je jen škoda, že něco podobného není i v Praze.


Dopoledne - 1.místo


Na dopolední turnaj přijely týmy z Hrdlořez, Kolovrat, Poříčan, Milovic, Luštěnic, no a samozřejmě z Hájů. Hřiště bylo větší, než když hrajeme soutěžní 4+1, což se projevilo zejména v tom, že jsme měli na vše více času, což přineslo i několik hezkých kombinací. Zejména jsme však v každém zápase bojovali a takovou touhu jít za vítězstvím jako dnes, bych nejraději viděl při každé fotbalové příležitosti.


Háje - Hrdlořezy 2:1

Bylo dobře, že jsme s tímto týmem hráli hned první utkání, neboť se Hrdlořezy na turnaji dobře rozehrály. Nicméně v tomto zápase jsme měli převahu a nebýt smolného gólu, který jsme dostali, mohli jsme utkání odehrát bez nervů.

Ujali jsme se jako první vedení, kdy se Kryštof prosadil po pravém křídle a míč hezkou střelou uklidil do brány. Jenže soupeř zanedlouho vyrovnal, Ráďa chytil míč mímo vápno, a tak Hrdlořezy kopaly penaltu. Už se blížil konec utkání, Hrdlořezy se řítily do šance, kterou jsme pokryly a z rychlého brejku se nemýlil Péťa Jun, čímž nám zajistil vydřené vítězství 2:1.


Háje - Kolovraty 3:2

To, co se stalo v tomto zápase, se nevidí každý den. Jak jsou ty píďata ještě malá, omylem dají gól, i když chtějí vrátit míč... K tomu se dostanu za chvíli.

První branku jsme opět vstřelili my, Kryštof dal hezkou přihrávku na Míšu O., který běžel proti vyběhnuvšímu brankáři Kolovrat a po důrazném souboji jsme se radovali z prvního gólu. No a teď se dostávám k té situaci, o které jsem mluvil. Při míči rozhodčího jsme chtěli balón vrátit soupeři, který ho měl v době přerušení. Řekli jsme Lukýnovi, který se k rozehře postavil, ať míč odkopne do autu. Jenže máte dva auty, postranní a za bránou. Tak si Luky vybral aut za branou, jenže míč mu sjel po kopačce tak, že místo přímým nártem ho trefil vnitřním nártem. Balón tedy dostal faleš a místo toho, aby letěl rovně, tak letěl na branku soupeře. Brankář Kolovrat byl asi překvapený letícím míčem přímo na něj. Nějak na něj nereagoval, a tak míč zapadl do brány. Tímto způsobem jsme se "radovali" z druhého gólu. Jenže jako slušný tým jsme soupeře nechali dát branku, i když Ráďa měl co dělat, aby se uhnul letící střele. Takže jsme z 1:0 udělali 2:1 a hrálo se dál. Nakoplo to Kolovraty, které nás trochu zmáčkly. Po zvýšeném tlaku se jim podařilo srovnat stav na 2:2. Jenže výborně pracující dvojice Kryštof, Míša O. strhli vítězství na naší stranu. Míša hodil rychlý aut, Kryštof se dlouho nerozmýšlel a šoupnul míč do brány. Další těžký boj jsme nakonec zvládli.


Háje - Poříčany 3:2

Tento zápas byl z naší strany hrozný. Soupeře jsme měli jasně přejet, jenže jsme ze zápasu udělali zbytečné drama. První náš gól dal Míša O., který dobře napadal brankáře Poříčan, vzal mu míč a radoval se z dalšího gólu. Jenže POříčany otočily výsledek na 2:1 a my jsme se hodně nadřeli, abychom vývoj utkání otočili. Zachránil nás dvěma brankami Péťa Jun, který nejprve dostal krásnou přihrávku od Lukýna, podruhé se zase zaskvěl přihrávkou Míša H. Zbytečně udřený zápas jsme opět dotáhli do vítězného konce a obrysy medaile najednou nebyly tak kalné, byly více a více zřetelnější.


Háje - Milovice 2:0

Na zápas s domácími jsme vyměnili brankáře. Místo Rádi šel chytat Kryštof. Turnajová matematika byla jasná, jakmile zvítězíme, vyhrajeme celý turnaj. Inu, kluci byli namotivovaní, jenže vítězství se nerodilo lehce. Vcelku brzy se prosadil Péťa Jun. Chyběla nám ovšem pojistka v podobě druhé branky. I přes mnoho šancí se kluci nemohli trefit. Milovice nás také trochu zazlobili, zejména když Kryštof při rozehrávce nahrál přímo soupeři na nohu, naštěstí nezareagoval tak pohotově, takže jsme situaci pokryli. Pojistka přišla až v poslední minutě, kdy se po přihrávce Míši O. radoval Honza. Mohli jsme tak s trenéry v tichosti slavit, klukům jsme ale nic neříkali, aby nevypustili poslední zápas.


Háje - Luštěnice 1:0

Tento zápas se mi z tribuny pozoroval moc hezky. Byl to náš nejlepší zápas na turnaji. Luštěnicím šlo o druhé místo, body jsme rozhodně rozdávat nehodlali. Jedinou branku utkání dal Lukýno po rychle vhozeném autu Míši O. V tomto utkání se předvedla Miška Junová, která předvedla famózní výkon a zastavila spoustu akcí soupeře.


Turnaj mohl dopadnout úplně jinak, kdybychom byli tradičně ospalí. Kluci ale zabrali od první minuty turnaje a zaslouženě celý turnaj vyhráli bez ztráty kytičky, párkrát měli namále, šli ovšem všichni za jedním cílem, a tím byl zisk poháru a medailí za 1.místo. Gratuluji všem. Nicméně jste si na sebe ušili bič, neboť když to šlo v Milovicích, tak to musí jít všude :-). Díky moc rodičům za podporu, která byla nemalá. Rodiče táhli kluky za vítězstvím a odměnou jim může být radost na tváři ratolestí, která byla opravdu velká.


Turnaje se zúčastnili: Miška Junová, Kryštof Voska, Míša Ondrášek, Míša Hartman, Honza Habětín, Mates Povolný, Luky Gill, Péťa Jun, Ráďa Skuhra


Konečné pořadí:

1. Háje-SOS

2. Kolovraty

3. Hrdlořezy

4. Luštěnice

5. Milovice

6. Poříčany



Odpoledne - 2.místo


Tak dopoledne máme z lehka zhodnocené, dostaneme se tedy k relativně těžším zápasům. Když jsem seděl na tradiční předturnajové rodičovské konferenci, ptali se mě tatínkové, jak to dnes vidím. Nechtěl jsem hádat, věděl jsem, že tabulka je velmi vyrovnaná a stát se může v podstatě cokoliv. Myslel jsem si, že Jablonec bude první a o zbytek se rozdělí ostatní družstva. Mohli jsme skončit jak druzí, tak ale klidně pátí. Jenže úvod turnaje nám vyšel, a tak jsme šli od zápasu k zápasu celkem suverénním způsobem.


Háje - Jablonec 1:0

To byly nervy. Byli jsme od začátku lepším týmem. Kluci začali hrát výborně hned od úvodních minut. Ale těch šancí co jsme spálili, to bylo hrozné. Čekání na gól bylo pomalu jako čekání na Godota. Brankář Jablonce byl výborný. Hodně šancí jsme vyřešili špatně. Dočkali jsme se pár minut před koncem, kdy se do toho Pája opřel levačkou a my se tak radovali ze zasloužené, i když utrápené výhry. Nicméně výkon kluků byl velmi dobrý, což bylo dobré znamení pro nadcházející duely.


Háje - ČAFC 2:1

Čafka nebyla v nejsilnějším složení, přesto mě toto vítězství velmi potěšilo. Byl to velmi dobrý zápas, ve kterém při troše štěstí mohla vyhrát i Čafka. Byli jsme maličko lepší, opravdu jen o fous. Ale zvládli jsme další těžké utkání. Čafka se dostala do vedení. Vývoj zápasu otočili Pája a Roman.


Háje - Neratovice 3:1

Zejména první branka mi udělala velkou radost. Adámek splnil pokyn, že hned po rozehrávce nemá vracet míč dozadu. A tak se vydal cestou necestou rovnou na útočnou polovinu soupeře, udělal dvě kličky soupeři, poslal míč pod sebe, kam si naběhl Roman a důrazně protlačil míč až do branky. To vše se stalo v desáté vteřině zápasu!!! Na 2:0 poté zvýšil Marťas. Od kluků tento zápas nebyl 100%. Trošku vypustili střed zápasu, díky čemuž Neratovice snížily na 2:1. Opět nervózní konec, kdy jsme nepřidali po dlouhou dobu pojistku. Ta přišla až ke konci zápasu, kdyPája uklidil míč k vzdálenější tyči.


Háje - Braník 1:2

Zápas o 1. místo. Utkání mělo velký náboj. Nikdo nikomu nic nedaroval, šlo o vše. Kdo vyhraje je mistr Milovic v odpoledním turnaji. Šance byly na obou stránách, brankáři však drželi čistá konta. Pak ale přišla střela z větší vzdálenosti, která Tomovi proklouzla mězi nohami. Na to hned zareagoval Pája a vyrovnal na 1:1. Poté to vypadalo, že nám došli síly, střed utkání ovládal Braník, v této části také vytěžil branku, na kterou jsme již neodpověděli. Po velmi dobrém výkonu jsme podlehli nejlepšímu týmu turnaje. Neměli jsme se za co stydět, byl to tvrdý boj, kůži jsme nedali lacino.


Háje - Brandýs 13:0

Opravdu jsem se nepřepsal. Zápas neskončil 1:0. Neskončil ani 3:0. Skončil 13:0 během 14 minut hry. Vyměnili jsme útočníky za obránce a obráceně, aby si každý dal branku což se nám podařilo. Střelci: 4x Vojta H., 3x Vojta Ž., Adam, Dáda, Pája, Marťas, Roman, Domča. Byla paráda se na to dívat.


Z naší strany to byl vynikající turnaj. K vidění byly hezké akce, nervy drásající utkání, pěkné kličky. Kluci si zasloužili v těžké skupině 2. místo. Mohli jsme si tak užít parádní úspěšný večer. Rodiče opět kluky podporovali, za což jim patří dík. Hlavně jsem rád, že se někteří v předturnajových očekáváních spletli a kluci jim ukázali, že fotbal hrát umí, když máknou. Makali všichni do jednoho, takže pochvalu si zaslouží opravdu všichni. Největší radost asi má tučňák, který si tak domů mohl odnést dvě medaile a úsměv na zobáku. Jen ty oči mu nějak po úpravě kluků pošilhávají.


Turnaje se zúčastnili: Tom Dvořák, Domča Kundrát, Pája Vodrážka, Marťas Lebeda, Vojta Hůlka, Vojta Žebrakovský, Dáda Srba, Roman Goldschmidt, Adam Tůma


Konečné pořadí:

1. Braník

2. Háje-SOS

3. Jablonec

4. Neratovce

5. ČAFC Praha

6. Brandýs



Fotogalerie:









neděle 12.12.2010 | Klub | Přečteno: 2679

Další články


Rozpis zápasů / Výsledky

27.4.2024, 08:30, Háje UMT.
FC Háje – Junior
Mladší žáci A (2011)
27.4.2024, 10:30, Háje T.
FC Háje – Vršovice
Muži A
27.4.2024, 11:00, Dubeč T.
Dubeč – FC Háje
Mladší přípravka A (2015)
27.4.2024, 11:30, Mikulova UMT.
Dukla JM – FC Háje
Mladší dorost A
27.4.2024, 13:00, Háje T.
FC Háje – Admira
Starší přípravka A (2013)
27.4.2024, 14:30, Sparta Krč T.
Vyšehrad – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
27.4.2024, 14:30, Sparta Krč T.
Vyšehrad – FC Háje
Mladší žáci B (2012)
27.4.2024, 14:45, Háje T.
FC Háje – Admira
Starší přípravka B (2014)
27.4.2024, 15:00, Libuš T.
SK Libuš – FC Háje
Mladší dorost B
28.4.2024, 09:00, Podolí UMT.
Podolí – FC Háje
Mladší přípravka A (2015)
28.4.2024, 10:00, Brankovická T.
Kolín – FC Háje
Starší žáci A (2009)
28.4.2024, 11:00, Podolí UMT.
Podolí – FC Háje
Mladší přípravka B (2016)
28.4.2024, 12:15, Brankovická T.
Kolín – FC Háje
Starší žáci B (2010)
28.4.2024, 12:30, Háje UMT.
FC Háje – Union Strašnice
Starší přípravka A (2013)
28.4.2024, 13:00, Kolovraty UMT.
Sokol Kolovraty – FC Háje
Mladší přípravka B (2016)
28.4.2024, 14:45, Zličín T.
FC Zličín – FC Háje
Starší dorost
28.4.2024, 15:00, Háje UMT.
FC Háje – H. Měcholupy
Mladší žáci B (2012)