Mladší přípravka B

Mini 10 A, 1. třída sk. A : Hodnocení podzimní části soutěže 2005/2006

Mini 10 A, 1. třída sk. A : Hodnocení podzimní části soutěže 2005/2006
Před podzimem 2005 nás sužovala řada otazníků, jejich zodpovězení však pro nás bylo povětšinou velmi příjemné. Svědčí o tom i umístění týmu v soutěži po její podzimní části, které ovšem nemůžeme nijak přeceňovat, neboť nás čeká ještě druhá polovina mistrovských zápasů a za námi číhá několik výborných mužstev s vyšším věkovým průměrem, které mají ambice i herní kvalitu pro postup do pražského přeboru.

Základní neznámou byla celková úroveň soutěže - tým poprvé od svého vstupu do mistrovských zápasů nenastupoval do nejvyšší pražské soutěže, nýbrž do soutěže o patro níž, avšak zato s týmy vesměs o rok staršími. Před dvěma lety se nám sice podařilo zachránit přebor mladších přípravek rovněž v soubojích s ročníky narození 1995 (abychom v loňském roce mezi svými vrstevníky skončili v téže soutěži na 3.místě za Spartou a Slávií), avšak další sezóna získaných zápasových zkušeností a nižší soutěž bránily přímému srovnání. Průběh podzimu ukázal, že v soutěži hraje několik velice kvalitních týmů (Tempo, ČAFC, Sparta Krč) a ani mužstva hrající v druhém sledu tabulky nelze nijak podceňovat. Vlivem věkového rozdílu, který je v kategorii přípravek přece jen ještě velmi citelný, jsme byli nuceni hrát naplno v každém zápase, což se nám vesměs a s drobnými výpadky dařilo.



Druhým velkým otazníkem bylo, jak se mužstvo dokáže vypořádat s odchodem kanonýra a hvězdy týmu Frana Prenky. K naší nemalé radosti se tým dokázal vzájemně semknout a do herní činnosti se v zápasech postupem času začalo zapojovat mnohem více hráčů než v tomu bylo v minulé sezóně. Exekucí trestných kopů z větší vzdálenosti se solidně zhostila hned trojice hráčů (Moravec, Worsch, Krtil), z bližší vzdálenosti doslova exceloval vymetáním pavučin Dan Hájek. Co se nám však zatím zjevně nepodařilo, bylo nahradit Franovu produktivitu v zakončování, plynoucí mimo jeho fotbalových dovedností i z jeho fyzických předpokladů ; gólové příležitosti si tým vypracovat dokáže, horší je to s jejich proměňováním. Střelec Prenkova kalibru se zkrátka vychovává jen velmi obtížně, o čemž svědčí i jeho podzimní bilance v dresu Sparty (ke které mu upřímně blahopřejeme!). Přesto je třeba říci, že se tým vypořádal s touto ztrátou nad očekávání dobře a kromě zmiňovaného zakončování se zdá, že jeho herní kvalita nijak neutrpěla.



Z hlediska jednotlivých herních činností týmu je potřeba vyzdvihnout v první řadě jeho defenzivu - inkasovali jsme nejméně branek z celé soutěže a stabilizovaná obrana v základním složení Hejný - Worsch - Smolák pracovala po celý podzim jen s minimálními výpadky. Obranná bilance je však bezpochyby rovněž zásluha defenzivní činnosti zálohy a rovněž vynikajících a hlavně vyrovnaných výkonů gólmana Marka Bindera, který předvedl jednoznačně svojí nejlepší polovinu sezóny v našem dresu. Hra směrem dopředu se opírala především o nápady špílmachra Dana Hájka, kterému zdatně sekundovali zejména Vašek Moravec, Vojta Podhorský a do svého onemocnění i Tomáš Krtil. Nutno říci, že některé kombinační akce záložní trojice snesly ty nejpřísnější měřítka, doufejme, že jich bude nadále přibývat. Finální fáze nás trápila takřka celý podzim. Slibně začal Tadeáš Madej, kterému však střelecký prach záhy zvlhl a tak se nakonec stal z útočníků nejlepším střelcem Adam Havránek s 5 zásahy z celkových 31.



Plný počet 11 podzimních zápasů odehráli (a absolutorium si tak zaslouží) tito hráči: Hájek, Moravec, Smolák, Hejný a Worsch. Kanadské bodování si pro sebe doslova ukradl Dan Hájek s dvaceti body (druhý Vašek Moravec jich nasbíral 8), který vede i tabulku střelců (8 zásahů do černého), opět před Vaškem Moravcem (6 gólů). Výsledky trenérského bodování budou vyhlášeny na oficiálním zakončení sezóny.



Nyní po vzoru kolegy Čmelíka stručně k hodnocení jednotlivých hráčů:



Marek Binder: Výborný podzim, na čáře už tradičně vynikající, hodně se zlepšil i v chytání vysokých míčů. Opora. Důležité pro něj je udržet pozornost po celý zápas, zlepšit potřebuje práci ve vlastním vápně a jeho okolí.



Ivan Hejný: Téměř ideální kombinace rychlosti a fotbalových dovedností, odvádí na hřišti obrovské penzum práce. Potřeboval by přidat na fotbalové chytrosti (či drzosti) a odolnosti v osobních soubojích, někdy by také možná potřeboval vzbudit o hodinu dříve.



Milan Worsch: Když má svůj den, tak stoper par excellence, majitel nejtvrdší střely v týmu, v pravé noze má dynamit. Nutně potřebuje přitvrdit a nebát se vzít na sebe větší kus odpovědnosti v defenzivě i rozehrávce.



Pavel Smolák: Tvrdý, nesmlouvavý, pro potřeby týmu je ochoten bojovat do padnutí, zlepšil herní přehled i rozehrávku. Potřebuje průběžně pracovat na míčové technice, jako jeden z nejvyšších musí vylepšit i hru hlavou.



Václav Moravec: Co do míčových dovedností zřejmě nejkomplexnější hráč, umí oběma nohama, výrazně zapracoval i na důrazu. S větším klidem a herním přehledem má na to zdvojnásobit svoje zisky v kanadském bodování.



Dan Hájek: Tvůrce hry, na svůj věk má naprosto neuvěřitelné fotbalové vidění a přehled, dokáže spoluhráčům naservírovat fantastické přihrávky. Přitvrdil a zpřesnil střelbu, dokáže i zabojovat a pomoci týmu směrem dozadu. Slabina- Levá noha, zatím jen na opírání.



Vojta Podhorský: Trochu záhada - technicky i rychlostně jednoznačně jeden z nejšikovnějších v týmu, ale 3 body v kanadském bodování jsou na záložníka základní sestavy hodně málo. Poctivě plní i obranné úkoly. Potřebuje zapracovat na celkové fyzické odolnosti, oslabují ho občasné tréninkové výpadky.



Tomáš Krtil: Letní posila ze Sparty - má velmi šikovné nohy, vynikající (tvrdou a současně umístěnou) střelu zdálky, postrádá dynamiku a větší herní nasazení a zaujetí. Pevně věříme, že se nám podaří udržet jej i pro jarní sezónu.



Adam Havránek: Útočník s herním přehledem a inteligencí v zakončení, kterému v úspěšnější střelecké bilanci brání pomalejší nohy a někdy i více předvídavosti a důrazu. Zapracovat je nutno i na tvrdosti střelby.



Tadeáš Madej: Druhý z útočníků, v technice stále dohání tréninkové manko na ostatní kluky. Fyzickou ztrátu už dohnat dokázal, je důrazný a před brankářem soupeře zdravě drzý. Pokud vydrží v úsilí, může se jen zlepšovat.



Dominik Kasl: Hráč s vynikající kličkou, s míčem na noze velice šikovný. Podobný případ jako Adam Havránek - sráží ho nedostatky ve fyzické vybavenosti, kvůli kterým nestíhá prodat na hřišti vše co umí. Sužují jej také časté tréninkové výpadky.



Tomáš Ryzec: Fotbal ho začal zjevně bavit, což se pozitivně projevilo i na jeho výkonech na hřišti. Zapracoval na fyzičce, což mu také jen prospělo, stejně jako herní praxe získaná zkraje sezóny v B - týmu. Potřebuje stále pracovat na míčové technice a zlepšit přehled o dění na hřišti.



Filip Merrell: Náladový hráč, ale když má chuť, umí předvést velmi kvalitní výkon. V práci s míčem rozhodně nijak nezaostává, v posledním zápase se blýskl i nasazením a bojovností v útoku. Někdy má problém s potlačením emocí po prohraném souboji.



Vláďa Částka: sužují ho vleklé zdravotní potíže, které mu brání v plnohodnotné přípravě. Na podzim nastupoval jen za béčko (za které však pravidelně skóroval!), přesto je stále součást úspěšného týmu. Přejeme mu brzké uzdravení!


úterý 22.11.2005 | Klub | Přečteno: 2482

Další články


Rozpis zápasů / Výsledky

18.4.2024, 17:00, Braník UMT.
Braník – FC Háje
Starší žáci A (2009)
20.4.2024, 09:00, Xaverov UMT.
Xaverov – FC Háje
Mladší přípravka B (2016)
20.4.2024, 10:15, Březiněves T.
Březiněves – FC Háje
Muži A
20.4.2024, 10:30, Háje UMT.
FC Háje – Vršovice
Mladší dorost B
20.4.2024, 10:30, Újezd nad Lesy T.
Újezd n. Lesy – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
20.4.2024, 10:45, Union Strašnice T.
Union Strašnice – FC Háje
Muži B
20.4.2024, 11:00, Xaverov UMT.
Xaverov – FC Háje
Mladší přípravka A (2015)
20.4.2024, 11:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Náchod
Starší žáci A (2009)
20.4.2024, 13:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Náchod
Starší žáci B (2010)
21.4.2024, 09:00, Braník UMT.
Braník – FC Háje
Starší přípravka B (2014)
21.4.2024, 09:00, Braník UMT.
Braník – FC Háje
Starší přípravka A (2013)
21.4.2024, 12:00, Koloděje T.
Koloděje – FC Háje
Starší přípravka A (2013)
21.4.2024, 12:00, Nad Přehradou T.
ELFA – FC Háje
Starší přípravka B (2014)
21.4.2024, 14:30, Háje T.
FC Háje – Zbraslav
Starší dorost
21.4.2024, 17:00, Háje T.
FC Háje – Admira
Mladší dorost A
21.4.2024, 17:00, Štěrboholy T.
Štěrboholy – FC Háje
Mladší žáci B (2012)
21.4.2024, 17:00, Nad Přehradou T.
FC Háje – ČAFC
Mladší žáci A (2011)