Mladší přípravka A

Mladší přípravka "A" - Bohnice 5:4 + FOTO

Mladší přípravka "A" - Bohnice 5:4 + FOTO
Ač jsme vstupovali do zápasu s tím, že budeme chtít navázat na naši dobrou formu hezkou hrou, cíl utkání se později změnil. Zejména v druhé půli šlo o to, dohrát utkání ve zdraví bez zranění.

Zápasy s Bohnicemi bývají dosti podobné. Soupeř se snaží o jednoduchost v obraně, kde stojí tři hráči a hrají dlouhé míče na útočníky. Ti jsou v krajích velmi silní a šikovní v soubojích 1 na 1 a dělají nám problémy. My se naopak v snažíme o náš tradiční kombinační fotbal. Přesto byl sobotní zápas jiný. K tomu se ale dostanu až po fotbalovém komentáři.


První půle byla z naší strany velmi špatná. Od úvodní výkopu bylo vidět, že kluci nejsou ve své kůži. Nedůraz, chumlování a jednoduché ztráty míče nás provázely v prvních minutách zápasu. Soupeř nás dobře dostupoval a v osobních soubojích byl důrazný. My jsme se málo nabízeli, tudíž kluci řešili mnoho soubojů jeden na jednoho. Také jsme málo otáčeli hru, pravá strana byla vytíženější než levá. Propadali jsme ve středu hřiště. Tento post nám dělá největší starosti a stále hledáme vhodného kandidáta na jednu z nejdůležitějších pozic na hřišti.

Bohnice se ujaly vedení, kdy jsme neměli obsazeného útočníka hostí, ten dostal hezkou přihrávku mezi obránce a v zakončení se nemýlil. Do poločasu jsme stav zápasu otočili. Inu, spíše Bohničtí, kteří si dali dva vlastence. V první půli byly asi tři okamžiky, které stojí za zmínku. Důležitou věcí, která byla zapříčiněná i tím, že brankář Bohnic tak dobře nevykopával, je, že jsme sbírali výkopy z první. Myslím, že nás nepřeskočil ani jeden balón a spoustu míčů jsme tímto způsobem získali. Krásným okamžikem byla Matesova drzost, kdy si v pozici posledního prohodil míč mezi dvěma útočníky. Poslední, co bych chtěl zmínit, byl pokus Vojty Hůlky o otočku, kterou jsme si na tréninku jen ukázali. Nazývá se Edmundo turn a Vojta se o ni pokusil v situaci, kdy se má použít a téměř mu vyšla. Přesně o tom to je, vyzkoušet si neotřelé věci, aby se v budoucnosti staly automatickým základem technické vybavenosti hráče.


Druhá půle byla jiná. Ve hře jsme se zlepšili, kombinačně to bylo lepší, než v první půli. Bohnice stále hrály svoji nakopávanou na vysunuté útočníky, které jsme neměly pokryté. Na velkém hřišti by to byl ofsajd. Tyto branky nejsou až takové chyby v obsazení, chceme mít vysunutou obranu. Nicméně pokud Ráďa míč v brance dorazí, nemáme v sobě to, že musíme zabránit dorážení. Naopak útočníci soupeře takové míče dobíhají.

Přesně nevím, jak se přeléval výsledek, ale do poslední chvíle se nevědělo, kdo vyhraje. Náš třetí gól dal Pája z trestňáku po sejmutí Vojty H. zezadu. Čtvrtou branku dal Adámek a pátý gól Vojta Žebrakovský z penalty. Právě penalta v závěru utkání nám zajistila těsnou výhru 5:4. Výhrou ovšem bylo zdraví kluků...


Na začátek bych rád řekl, že článek je napsaný s dvoudenní odmlkou, kvůli bublajícím emocem. Psát hned po utkání, asi bych se neubránil nadávkám. Uznávám, že důrazná hra je součást fotbalu. K fotbalu také patří fauly. Ale to co předvedl Bohničtí hraničilo s ublížením na zdraví. V první půli byla spousta soubojů, kdy Bohničtí zajeli do kluků, často byli ve skluzu a je jen štěstí, že jsme tak "pomalí" a v těch soubojích byl balón. Na pováženou už bylo mírné zajetí do Rádi při rohu v první půli. Rozhodčí často ponechával výhodu, aby nekouskoval hru. Druhá půle však byla o dost horší. Začalo to sestřelením unikajícího Vojty Hůlky, za které by se dala dát klidně červená karta. Samozřejmě v kategorii přípravky ne, žlutit se každopádně mělo. Argument, že to jsou děti, je pro mě v tento moment nedostačující. Děti si dovolí, co jim dospělí povolí a pokud jim nikdo neukáže, že daná věc je špatná, mohou se o ni pokusit znovu. Tento žlutý zákrok rozjel další velmi důrazné zákroky hostů. To už nešlo zůstat bez povšimnutí, a tak přišel na řadu rozhodčí. Po argumentaci, že tohle není normální a že to musí pískat mi odvětil, že hra ztratí na plynulosti. V tento moment to nevadilo. Radši pískat více než méně. Výsledek stejně není směrodatný. Začal tedy pískat důrazněji, přístup Bohnic však nadále zůstával stejný. Například když Míša O. odehrával balón ho za pár okamžiků dohrál soupeř naprosto zbytečně a hlavně bez balónu. Kdo to ty děcka učí??? Smutné na tom všem je vnímání této hry trenérem. Neřekl klukům nic špatného na jejich zákroky. Neokřikl je, aby to nadále nedělali. Prostě nic. Vrcholem byl nadcházející duel staršího dorostu s Bohnicemi, kdy hráči Bohnic neunesli verdikty sudího a dostali dvě červené karty za řeči. Další dvě mohli dostat za úmyslné sejmutí loktem a sejmutí unikajícího hráče ze strany (dá se říci už zezadu).


Uff. Hlavně to máme už za sebou. S tímto soupeřem bychom se již neměli moc vídat. Jak hrou, tak přístupem není na stejné vlně jako my. I když naše hra v sobotu také za moc nestála. Navíc produktivita byla velmi nízká, pouze Adámek dal branku z vypracované šance, jinak padly dva vlastňáky a dva góly z přímáku, respektive penalty. V sobotu vyrážíme na Meteor, který porazil Čafku 3:1...


Zápasu se zúčastnili: Honza Habětín, Vojta Hůlka, Domča Kundrát, Míša Ondrášek, Matěj Povolný, Ráďa Skuhra, Dáda Srba, Adam Tůma, Pája Vodrážka, Vojta Žebrakovský, Luky Gill, Marťas Lebeda


Fotogalerie:





















pondělí 9.5.2011 | Klub | Přečteno: 2463

Další články


Rozpis zápasů / Výsledky

23.3.2024, 09:00, H. Měcholupy UMT.
Turnaj – FC Háje
Mladší přípravka B (2016)
23.3.2024, 09:00, Háje UMT.
FC Háje – Xaverov
Mladší dorost A
23.3.2024, 10:00, Horní Měcholupy UMT.
Kbely – FC Háje
Mladší přípravka B (2016)
23.3.2024, 11:15, Háje UMT.
FC Háje – Tempo B
Muži A
23.3.2024, 13:00, V Průhonech UMT.
Chrudim – FC Háje
Starší žáci A (2009)
23.3.2024, 14:00, H. Měcholupy UMT.
Turnaj – FC Háje
Mladší přípravka A (2015)
23.3.2024, 14:45, V Průhonech UMT.
Chrudim – FC Háje
Starší žáci B (2010)
23.3.2024, 15:00, Horní Měcholupy UMT.
Kbely – FC Háje
Mladší přípravka A (2015)
23.3.2024, 15:00, Háje UMT.
FC Háje – Čáslav
Mladší žáci A (2011)
23.3.2024, 15:00, Háje UMT.
FC Háje – Čáslav
Mladší žáci B (2012)
24.3.2024, 09:00, Háje UMT.
FC Háje – Kbely
Starší přípravka A (2013)
24.3.2024, 10:45, Háje UMT.
FC Háje – Kbely
Starší přípravka B (2014)
24.3.2024, 12:45, Háje UMT.
FC Háje – Vyšehrad
Starší dorost
24.3.2024, 15:00, Háje UMT.
FC Háje – Újezd n. Lesy B
Muži B
24.3.2024, 17:00, Uhříněves UMT.
Uhříněves – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
24.3.2024, 17:00, Uhříněves UMT.
Uhříněves – FC Háje
Mladší žáci B (2012)
26.3.2024, 17:00, Aritma UMT.
Aritma – FC Háje
Starší přípravka B (2014)