Muži A

Muži A: Mládí vpřed!

Muži A: Mládí vpřed!
V sobotu jsme odehráli již 3. utkání venku na hřišti Tempa. Zápas to byl vskutku výživný. Výkop byl od 10:15 a naše Benfika hrála souběžně od 10:30 v Újezdě nad Lesy. Na lavičku tedy s námi šli dva mladší dorostenci Alim a Pechanec a sehráli v tomto zápase svou důležitou roli.
2:2
(1:1)
4.kolo v So 31.8.2019 10:15
Tempo UMT.
Tempo
FC Háje
Branky Tempo: 19.Cejnar, 84.Eichler. Branky FC Háje: 8.Mácha, 73.Pechanec. Diváci: 70,
Sestava FC Háje: Orlich - Kyselka,Sojka(23.Mukhamedov),Vostrovský,Kloboučnik(46.Pechanec) - Nguyen,Panteleev,Látal(87.Dvořak),Soucha - Mácha,Novák

Komentář

Zápas začal zostra a hrálo se od podlahy. Domácí měli míč častěji na svých kopačkách, ale první šanci jsme měli my a hned to byla gólová akce. Kloboučník ještě ze své poloviny se svým tradičním dlouhým autem snažil najít agilního Máchu, toho hlídal Buzek, který ale zaváhal a míč prodloužil jen k Máchovi, který postupoval z levé strany na gólmana. Svůj postup vyřešil krásnou křižnou střelou na zadní tyč - 0:1.

Tempo inkasovalo svůj první gól v sezoně a nebyl poslední v tomto zápase. Domácí pokračovali ve svém tlaku, ale naše obrana odolávala, bohužel jen do 18. minuty. Ve středu hřiště kapitán Šmídek už poněkolikáté v tomto zápase vyslal za obranou přízemní přihrávkou Cejnara, který svůj souboj jeden na jednoho proti Orlichovi vyřešil s grácií taktéž na zadní tyč po zemi - 1:1.

Poté se dostal k míči Nam, který se postupně dostával do tempa, zatáhl míč a ostrým centrem vybídl ke skórování Máchu či Nováka. Centr byl ale příliš prudký a na kvalitně připraveném hřišti se svezl do autu. Ve 23. minutě nastal pro náš způsob hry problém. Kapitán Sojka si přivodil zranění zadního stehenního svalu při jednom ze soubojů a byl nucen střídat. Ve 25. minutě se tedy Novák hrající na hrotu stáhl na stopera a Sojku vystřídal Alim, který se postavil na hrot. Obraz hry se trošku tímto změnil. Vepředu jsme moc neudrželi míč a domácí měli stále více míč na svých kopačkách. Jako v házené to zkoušeli domácí a neustálým přenášením hry se chtěli dostat do dobré střelecké příležitosti. Z toho vznikly 3 střelecké pokusy doprostřed brány, které jistě a bez problémů lapil Orlich. Do konce poločasu se obrana ustálila a už toho soupeři moc nedovolila kromě uzemní převahy.

Do šaten jsme přesto mohli jít do vedení. Látal po výborném pasu za obranu postupoval sám na brankáře, který vyběhl a nabízela se možnost lobu přes gólmana, Látal to však zkusil vyřešit kličkou gólmanovi, kterou se ale zahnal ze střeleckého úhlu a situaci zkoušel ještě zachránit přihrávkou do náběhu z druhé vlny Namovi, který už nedokázal pořádně zakončit. Stav utkání v poločase byl tedy 1:1.

V šatně byla hodně řeč o tom, že jsme měli velké mezery mezi obránci a soupeř se dostával do šancí přihrávkami za obranu. Stále jsme však věděli o dírách v obraně Tempa a ty jsme chtěli využít v naší útočné fázi. Do druhého poločasu vyběhl 15ti letý Pechanec, který nahradil Kloboučníka, Soucha se zatáhl na levého beka a Pechanec zaujal místo na levém křídle. Druhá půle začala krásnou akcí našeho týmu, kdy se po ose Mácha, Látal a Alim zjevil sám před gólmanem, avšak svůj střelecký pokus namířil jen do rukavic Pacovského.

Tempo mělo vysoké procento držení míče, avšak na šance jsme vedli my. Po dalších dvou slibných šancích Látala a Máchy stále svítilo na světelné tabuli vyrovnané skóre. To se změnilo v 73. minutě. Látal podržel míč, udělal dva hráče, našel Alima, který už byl ve výborné střelecké pozici, ale našel ještě Pechance, před kterým zívala odkrytá branka, Pechanec nezaváhal a vstřelil svůj debutový gól za Áčko - 2:1. Tímto počinem se stal historicky nejmladším střelcem A týmu ve věku 15 let a 332 dní. Jeden gól už vsítil na konci minulé sezony za Benfiku proti Spojům, Pechanec tedy má za muže bilanci 2 utkaní 2 branky.

Tento gól dodal utkání grády a hrálo se, jak kdyby šlo o život. Orlich výborně vychytal v šanci Eichlera a poté vystihl přihrávku do pokutového území včasným vyběhnutím. V 76. minutě po akci, kdy Nam výživně zatápěl pravé straně obrany domácích, našel Máchu ve vápně, který měl na zádech dotírajícího obránce, ale úspěšně se ho zbavil a postupoval se Souchou na branku. Míč lehce přistrčil Souchovi, který naznačil pohyb, tím znejistil gólmana, který už bezmocně ležel na zemi. Soucha zvolil panenkovský dloubáček, který neměl dostatečnou razanci a Pacovský vytáhl míč fantastickým zákrokem na roh. 

Další tutovku měl Mácha. Po faulu u půlící čáry na Souchu, po kterém se domácí hádali mezi sebou a rozhodčím, se Soucha nerozpakoval a ihned poslal přihrávku po lajně Machovi, který postupoval sám na gólmana z levé strany jako přes kopírák z první půle. Stejnou střelu zvolil i v tomto případě, a to na zadní tyč, bohužel na druhý pokus to nevyšlo. Pacovského Mácha překonal, ale i s ním branku o pár decimetrů.

V 84. minutě jsme zahrávali nebezpečnou standardní situaci z levé strany. Přímý kop skončil v rukách Pacovského a dlouhým výkopem započal smrtící brejk do naší nezformované obrany. Balón zatáhl po levé straně Valta a přízemním centrem našel za obranou Eichlera, který překonal Orlich střelou na bližší tyč - 2:2.

Na obou týmech bylo vidět, že se nechtějí spokojit jen s bodem a vrhli se do útočení. Ve druhé půli velice aktivní Nam se dostal do šance z pravé strany, ale jeho střela skončila vedle svatyně domácích. Taktika byla ta tam a akce střídala akci. Ani jedna se však neujala. Ani ta v nastavení Eichlera, který se dostal před Orlicha a svou střelou orazítkoval pravou tyč. Remíza 2:2 je nejspíše zasloužená vzhledem k průběhu utkání. Domácí měli vysoké procento držení míče, ale na gólové šance jsme předčili svého soupeře. Bohužel nás stále trápí špatná produktivita.

Tímto zápasem jsme podle mého završili úvodní los smrti. Ze 4 úvodních zápasu jsme se rovnou 3x utkali s týmem, který bude pravděpodobně atakovat první pětku, v případě Spojů a Tempa dokonce postupová místa. Chtěl bych pochválit celý tým za nasazení a soudržnost a když přidáme efektivitu, určitě máme na to atakovat zmíněnou první pětku. Příští zápas hrajeme doma Nad Přehradou 7.9. v 10:30 proti Březiněvsi. Přijďte nás podpořit v cestě za třemi body! :)


sobota 31.8.2019 | Jan Novák | Přečteno: 2292

Další články