Muži A

Muži A: Zápas dvou poločasů

Muži A: Zápas dvou poločasů
V sobotu jsme za sychravého počasí přivítali na naší trávě Březiněves. Náš soupeř doposud měl na kontě za 4 zápasy jeden jediný bod.
3:4
(3:1)
5.kolo v So 7.9.2019 10:30
Nad Přehradou T.
FC Háje
Březiněves
Branky FC Háje: 22.Kloboučník, 30.Grešnjakov, 41.Soucha. Branky Březiněves: 34.(p),86.Šenkeřik, 78.Macháček, 80.Krejčí. Diváci: 40,
Sestava FC Háje: Orlich - Šejnost,Zábranský,Lojda,Kloboučník - Soucha,Panteleev(66.Linhart)Grešnjakov(78.Mukhmedov),Zbořil(46.Shuyto) - Nguyen,Mácha

Komentář

V minulé sezoně na jaře jsme v Březiněvsi odehráli suverénně nejlepší zápas jarní části, kde jsme zvítězili 4:2. Na tento výkon jsme pochopitelně chtěli navázat a zopakovat příznivý výsledek. A jakoby nastalo dejavu z jarního zápasu. Už ve 3. minutě jsme sehráli první krásnou akci, kdy po přenesení hry od Souchy, Zbořil poslal jedovatý centr na přední tyč, kde číhal v náběhu Mácha, který bohužel pro nás nechal vyniknout hostujícího gólmana Píšu, míč se odrazil ještě do hřiště, ale akce již jen vyšuměla za branku hostí.

Hned o 2 minuty později rozjel akci Lojda, který našel na křídle s chutí hrajícího Souchu, a ten i když má levou jen na opírání a slýchá to ode mě dost často, vyslal krásný přízemní centr do vápna. Naneštěstí pro nás ve vápně byl jen osamocený Mácha, který neměl šanci na míč dosáhnout.

Ve 14. minutě se šablona opakuje, Soucha si pohraje s obráncem na kraji a znovu už podruhé v zápase vyšle svojí levačkou exkluzivní přízemní centr do pokutového území, který naši hráči tentokrát minou jen o centimetry. O minutu později se stejná situace opakuje na druhé straně, kde centruje agilní Zbořil do pokutového území, kde proběhne trma-vrma, ale nic z toho.

Ve 22. minutě následuje výkop od Píši, náš střed zálohy v obsazení Grešnjakov-Panteleev s pomocí obrany vyhrává hlavičkový souboj, míč se dostane k Šejnostovi, na kterého si křikne o přihrávku za obranu Mácha, ten přihrávku dostává vzápětí, ale obrana hostí se snaží vytlačit Máchu do ofsajdové pasti. To se také podařilo, ale v době přihrávky na Máchu si křikne Kloboučník o puštění míče, Mácha chytře pustí míč a tím se nezapojuje do hry, Kloboučník doběhne přihrávku od Šejnosty a náhle je v souboji jeden na jednoho proti Píšovi. Kloboučník posílá střelu na zadní, kterou ještě cestou do sítě lehce lízne patou Píša, ale už nezabrání v cestě do sítě - 1:0. Asistenci si tedy připisuje náš pravý bek a gól levý bek.

O 3 minuty později najde Soucha na hranici vápna hostí přihrávkou Máchu, který na mokrém terénu zvolí střelu z první levou a ačkoliv jde o jeho slabší nohu, střela se snáší přímo pod břevno branky, ale na místě je připravený Píša, který si připisuje krásný zákrok. Ve 30. minutě zatahuje po pravém křídle Zbořil, který posílá další centr do rozhozené obrany Březiněvse. Míč letí na úroveň pokutového kopu kde si ho najde úplně osamocený Grešnjakov, který se nerozpakuje a krásnou pravačkou z voleje ze vzduchu uklízí míč do branky - 2:0.

V tuto chvíli je nás plné hřiště a hrajeme s elánem. O 4 minuty později nám soupeř lépe řečeno rozhodčí vezme vítr z plachet. Hosté rozehrávají rohový kop, po kterém následuje faul kapitána Lojdy na hostujícího hráče v pokutovém území. Je nutno říct, že penalta byla velmi přísná, neboť Lojda zahrál míč kopačkou v oblasti hlavy hráče v poměrně hlubokém předklonu. Bohužel protesty nebyly nic naplat a k penaltě se postavil bývalý exligista Šenkeřík, který výhodu pokutového kopu proměnil suverénně - 2:1.

Tento moment byl pro nás dostatečným varováním a opět jsme začali vystrkovat růžky. Do poločasu se podařilo sehrát ještě jednu brilantní brejkovou situaci, kdy si Soucha u našich střídaček pohrál s Hromasem, posadil ho na "párek", přihrál Máchovi, který vyčkal na správný moment a poslal lehkým lobem za obranu Souchu. Souchovi míč lehce poskakoval a této situace využil perfektně, nechal gólmana Píšu vylákat ze své svatyně a krásným lobem ho překonal - 3.1. Krásný fotbalový moment.

Do konce poločasu naše aktivita neutichala a snažili jsme se hrát dále rychlý a agresivní fotbal po stranách. Do kabin se šlo za stavu 3:1 a vše bylo na dobré cestě za prvními body na naší nové trávě.

Do druhého poločasu vyběhl místo aktivního Zbořila Alex, který zaujal místo na hrotu vedle Máchy a na pravý kraj se posunul Nam. Druhý poločas se obraz hry změnil. Hosté drželi míč častěji na svých kopačkách a my jsme vyráželi do nebezpečných brejků. První velkou šanci měli hosté, kteří se dostali do brejku a na Orlicha postupovali sami, ten však podržel svůj tým, a to hned 2x v krátkém sledu.

To pro nás byl znovu signál pro zapnutí útočných motorů. Po krásné akci Alex, Nam, Soucha se po přihrávce posledně jmenovaného zjevil sám před Píšou Mácha, kterého opět skvěle vychytal gólman hostí. Do naší hry se začala vkrádat nepřesnost a klid ve finálních situací v poslední třetině hřiště. Na 4. a definitivně rozhodující branku jsme měli spoustu příležitostí, které zůstaly nevyužity. A tak přišlo 8 minut hrůzy.

V 78. minutě si další bývalý exligista pohrál se 4 hráči, kdy ani jeden z hráčů nebyli schopni obrat Macháčka o míč, a ten krásnou křižnou střelou na zadní snížil - 3:2. O 2 minuty později se za cenu žluté karty provinil Šejnost a následovala standardní situace cca 40 metrů od brány u postranní čáry. Obránce hostí poslal centr do vápna, který měli hned dva naši hráči na hlavě, ale míč usměrnil do branky do protipohybu Orlicha Krejčí - 3:3. V 86. minutě nastal úplný kolaps. po pravé straně postupoval sám na gólmana Orlicha Marcinčik, kterému se snažil Orlich zmenšit střelecký úhel. Marcinčik však postřehl úplně volného Šenkeříka, který už neměl problém poslat míč do odkryté brány - 3:4.

Po tomto gólu následovalo ještě 3 minutové nastavení, které z naší strany znamenalo jen křeč a bezmoc. Asi nikdo nepochyboval o poločase, kdo odejde z tohoto zápasu jako vítěz. Bohužel jak je fotbal krásný, tak zároveň dokáže být velmi krutý. Zápas s hlubokou úctou k soupeři mohl dopadnout klidně 8:2 pro domácí. Je potřeba pogratulovat soupeři k heroickému výkonu v posledních 15ti minutách zápasu a k dosažení první výhry v soutěži. Touto výhrou se na nás Břízka dotáhla a se 4mi body nyní okupujeme 12. příčku. Již zítra nás čeká Jihoměstské derby s Duklou Jižní Město ve 2. kole Teskahor Poháru. Utkání se hraje od 17:00 na UMT ve sportovním areálu K Jezeru. 


sobota 7.9.2019 | Jan Novák | Přečteno: 2040

Další články