Starší žáci B (2010)

Ročník 2006: Zápas dvou poločasů

Ročník 2006: Zápas dvou poločasů
K prvnímu mistrovskému utkání v rámci žákovské divize jsme přijeli na fotbalové hřiště v Byškovicích. Pro kluky šlo nejen o první mistrovský zápas na velkém hřišti, ale také o první konforontaci s tímto soupeřem. Bohužel se nám už týden před zápasem zranilo několik hráčů ze základní sestavy a tak jsme nakonec nepříznivý počet třinácti hráčů doplňovali o čtyři hráče z U15.
4:1
(3:0)
3.kolo v Ne 25.8.2019 11:45
Sokol Byškovice T.
Neratovice - Byškovice
FC Háje
Diváci: 40,

Komentář

Do prvního poločasu jsme nevstoupili vůbec dobře. Měli jsme obrovský problém vymanit se z tlaku na naší rozehrávku a dobře napadající soupeř nás hned od úvodních minut tlačil u našeho vápna. Další nepříjemností bylo brzké zranění kapitána Stříbrského, který musel už po jedenácti minutách přepustit místo Bertu Kubánkovi. Bylo vidět, že kluci mají až přílišný respekt ze soupeře a řekl bych i ze soutěže samotné, což vedlo u některých hráčů ke zbytečně zvýšenému tlaku na vlastní herní projev. Do šaten jsme tak odcházeli za stavu 3:0.

O přestávce jsme lehce prostřídali a prorotovaná jedenáctka ihned zachytila tempo utkání a začali jsme soupeře, zejména ve středu hřiště, přehrávat. Zrychlená práce s míčem a lepší pohyb vyústil v několik našich šancí. V 53. minutě jsme dostřídali zbylé tři náhradníky. Ti pomohli naší herní převahu ještě navýšit. Střídající Maršák měl dokonce v rozmezí 55. a 60. minuty tři šance, kdy se jednou dokonce ocitl před prázdnou brankou, ale gólman ročníku 2005, který nastoupil atypicky na hrotu, ani jednu z šancí nezužitkoval. Výborně pracovala stoperská dvojice Kubánek - Pechanec, která, až na jedno zaváhání, skvěle zvládala dlouhé nákopy soupeřových obránců a sebrané míče rychle rozehrávala. Dobře fungovala i spolupráce dvou náhradníků Limberga a Vosečka na pravé straně. Právě zprava také přišla, čtyři minuty před koncem, zasloužená branka. Voseček přihrál na Maršáka a ten situaci jeden na jednoho vyřešil mazácky. Těsně před koncem soupeř ze standardní situace korigoval skóre na 4:1, kterým i utkání skončilo.

Byli jsme tak svědky dvou odlišných poločasů. Zbytečná nervozita a zřejmě strach z výsledku, napomohly nepříznivému prvnímu poločasu. V tom druhém kluci věděli, že nemají co ztratit a hráli fantasticky. Celkový herní projev ale nebyl vůbec špatný a kluky moc chválím. Zápas v obou poločasech byl odmakaný a klukům se podařilo do hry dostat prvky, na kterých jsme v přípravě pracovali.

Věřím, že s dalšími zápasy kluci pochopí, že pokud budou sami sebou a nebudou nahlížet jaká to je soutěž nebo soupeř, můžou toho dokázat opravdu hodně.


neděle 25.8.2019 | Petr Mathauser | Přečteno: 2503

Další články