Starší přípravka A (2013)

Ročník 2009: Užitečně s Hostivaří

Ročník 2009: Užitečně s Hostivaří
Netradičně až těsně před šestou, a tedy za umělého osvětlení jsme doma přivítali tým z nedaleké Hostivaře. I když jsme v součtu nastříleli více gólů než soupeř, z herního projevu jsme pohledem trenérů nebyli úplně spokojeni, pozitivní pocity hráčů v šatně však nakonec jasně dominovaly.
33:24
(16:12)
6.kolo v Ne 13.10.2019 17:45
Háje UMT.
FC Háje
Hostivař
Diváci: 86,

Komentář

Trenér Luky:

První dvě čtvrtiny byly ve znamení naší dominance. Zejména první čtvrtina byla parádní. My jsme do zápasu vletěli jako draci a zaskočili jsme soupeře napadáním, rychlostí a dravostí. Během druhé čtvrtiny jsme polevili ale to nejspíše zapříčinilo velmi velké množství neproměněných šancí! Na druhou půlku zápasu jsme se přesunuli k nastartovanější půlce Hostivaře a bylo to znát. Zde jsme mohli vidět asi nejvyrovnanější část celého zápasu, která byla velmi fyzicky vyčerpávající a musím uznat, že jsme chvílemi tahali za kratší konec. Ať už fyzicky, technicky nebo kombinačně. Ale rozhodně jsme se nenechali.

K vidění bylo nespočet kliček, úniků, šancí, gólů a závarů, že si kluci šáhli na dno. Kdybychom si v některých částech zápasu tzv. pomohli přihrávkou a přidali více kombinační hry, věřím, že by to naší pomohlo. Ale je to tím, jak kluky vedeme v tréninku. Chceme mít především zdravě sebevědomé hráče, co se nebojí situaci vyřešit netradičně i v těch nejtěžších situacích i za cenu chyby, protože právě chyby nás posouvají dál. Na kombinaci pracujeme na tréninku a ta určitě přijde časem. 

Trenér Miky:

Naše mužstvo nastoupilo v úvodu proti nastartovanější skupince soupeře. Svou nízkou aktivitou jsme protivníkovi však vše usnadnili. Nebyli jsme schopni předvést ani náznaky kombinačních akcí a vše jsme rvali silou sami. Tak to samozřejmě nejde a první dvě čtvrtiny byl soupeř jednoznačně lepší a fotbalovější.

Kluci vnímali, že hrát jen na sebe nejde a postupem času se kombinace začala objevovat. Utkání jsme tedy zakončili už solidním výkonem, který zapříčinil i pozitivní pocity v šatně.

Celkově však na kombinaci musíme zapracovat. Jak píše trenér Luky. Chceme aby naši hráči byli herně odvážní a chceme aby riskovali a snažili se situace řešit netradičně a překvapivě. Jsme však už dost staří na to, abychom byli schopni vyhodnocovat rizika a situace tak, že občas upřednostníme i pomocnou ruku zpětné přihrávky, kterou zatím často odmítáme.


neděle 13.10.2019 | QALO, Lukáš Feňa, Mikuláš Zbořil | Přečteno: 1660

Další články