Muži A

Muži A: Druhá výhra v řadě!

Muži A: Druhá výhra v řadě!
V sobotních dopoledních hodinách jsme se sešli ku příležitosti domácího mistrovského utkání proti Dolním Počernicím. Čekalo nás úmorné horka, ale zároveň perfektně připravený travnatý povrch.
4:1
(2:1)
1.kolo v So 22.8.2020 10:30
Nad Přehradou T.
FC Háje
D. Počernice
Branky FC Háje: 16.Mácha,28.Novák,65.Nguyen,90+1.Zábranský. Branky D. Počernice: 23.Verner M. Diváci: 30,
Sestava FC Háje: Orlich - Souček(58.Vostrovský),Nezbeda,Šejnost,Skirdov - Nguyen(86.Lacko),Hendrych,Marcinčák,Soucha(83.Kolář) - Novák,Mácha(40.Zábranský)

Komentář

Háječtí muži A vlétli, jak už je jejich dobrým zvykem, na soupeře s velkou vervou a aktivitou v napadání. Na levém i pravém kraji hřiště byla vidět jedna povedená kombinace za druhou a bylo jen otázkou času, kdy některý z naservírovaných centrů bude zužitkován. V 16. minutě jsme se dočkali a mohlo se slavit. Máchovi se netradičně kopem za patou podařilo procedit míč za záda brankaře - 1:0.

Soupeři se však za 7 minut podařilo vyrovnat. S aktivní kombinační hrou leckdy i lehce na riziko mohou přijít ztráty. Po jedné takové soupeř využil úprku do otevřené obrany a srovnal na 1:1.

Nerozhodný stav ale vydržel pouze 5 minut. Nadýchaný Nezbedův balon za obranu využil Novák a elegantně přehodil brankaře - 2:1. Bylo vidět, že soupeř po půl hodině velmi intenzivní hry ztrácí dech, zatímco naši hráči ještě síly měli. Pokud bychom byli chladnokrevnější v útočném vápně, mohl být poločasový rozdíl v náš prospěch ještě výraznější.

V druhé půli se soupeři povedlo hájecký tým několikrát zatlačit a bylo vidět, že utkání ještě rozhodně nevzdali. Několika fantastickými zákroky se prezentoval v bráně Orlich. Díky útočné hře hostů však bylo více prostoru k rychlým protiútokům. Z jednoho takového udeřil Nguyen, když dělovkou překvapil gólmana hostů na bližší tyči - 3:1.

Sympatické je, že ani po tomto inkasovaném úderu v 65.minutě, nehodili hosté flintu do žita a stále se snažili útočit. Avšak silná obrana domácích a skvěle chytající Orlich se rozhodli, že pro dnešek už mají zavřeno. A tak jsme se mohli v nastaveném čase radovat ještě počtvrté, když mladí čerství hráči svým napadáním donutili zadní řady hostů k chybě, kterou nadvakrát zužitkoval Zábranský.

Celkově jsme si za převážně slunečné soboty mohli užít pohlednou fotbalovou podívanou plnou krásných akcí. Kromě vítězství všechny potěšilo odpolední grilování. Háječtí muži byli od věrného fanouška Martina Erdingera pozváni na maso z grilu a společný teambulding. Tímto mu mnohokrát děkujeme!


sobota 22.8.2020 | Mikuláš Zbořil | Přečteno: 2130

Další články