Mladší žáci A (2011)

Ročník 2009: Hlava je alfou i omegou

Ročník 2009: Hlava je alfou i omegou
Poslední srpnovou neděli nás čekalo třetí kolo ligové soutěže, kdy jsme na domácí půdě hostili Jablonec.
7:8
(5:2)
3.kolo v Ne 29.8.2021 10:30
Nad Přehradou T.
FC Háje
Jablonec
Diváci: 37,

Komentář

Přes varování meterologů se další přeháňky z posledních dnů neopakovaly, a v průběhu utkání se dokonce objevilo modré nebe se sluncem.

Úvod nám zcela nevyšel, již v první minutě přišel náběh za naši obranu a hostující útočník se nemýlil. Vůči takovým momentům jsme však již odolní, a tak jsme se směle pustili do dohánění. Naše ofenzivní síla, počínající u výborného obsazování mařícího soupeři rozehrávku brankáře, resp. pressing velmi často vedoucí k zisku míče, se projevila. Vytvořili jsme si opět velké množství gólových šancí, několikrát orazítkovali konstrukci branky a zaznamenali i radostné "gól" - po 1.třetině jsme se ujali vedení 2:1.

Prostřední části hry jsme jednoznačně dominovali, soupeř se jen zřídka dostával blíže k naší brance, a když ano, blýskl se několika pěknými zákroky náš brankář. Nejen díky dobré kombinační hře, ale i zpřesněné mušce, jsme na konci této části odskočili do velmi slibného vedení 6:3.

V přestávce jsme se soustředili na opětovné uvědomování si důležitosti dorážek odražených míčů v útoku, a zároveň těsného bránění a hrozby nákopů za naše beky v obraně.

Snad kvůli modré obloze, která myšlenky směrovala k ´oslavě´, nebo snad z důvodu jiskřící situace během hry, kdy soupeřovi hráči obdrželi žluté karty za nesportovní chování, a myšlenky se prostě jen rozletěly, třetí třetina se prostě nepodařila. Zatímco soupeř na důrazu v osobních soubojích přidal, my jsme ubrali. Nechali jsme jejich šikovné dribléry nejen projít přes půl hřiště, ale nedostatkem důrazu na útočné polovině jsme umožnily další četné nákopy za naše obránce, což v kombinaci s méně se dařící naší rozehrávkou znamenalo, že jsme ze sítě lovili míč 6krát za sebou, a najednou prohrávali. Ještě jsme dokázali vyrovnat, ale bylo vidět, že Jablonec chce vítězství více než my, což se mu nakonec o jediný gól podařilo.

Konec utkání byl tedy pro nás velmi hořký, ale stále jde teprve o třetí letošní ligový zápas, navíc s velmi kvalitním soupeřem. Navíc jsme i většinu tohoto utkání byli lepší, herně nápaditější, i důraznější. Prostě platí stále to stejné, nejen ve fotbale, a nejen ve sportu - je to o hlavě! V týmu máme tu obrovskou výhodu, že s tou naší pracujeme dlouhodobě již několik let (naše čím dál oblíbenější "kolečka" :), a proto z podobných situací čerpáme zkušenost, která nás posílí.

Závěrem poděkování za fantastickou podporu našich fanoušků - bylo vás slyšet!

neděle 29.8.2021 | QALO | Přečteno: 1536

Další články