Muži A

Muži A: Vydřené tři body z Kunratic

Muži A: Vydřené tři body z Kunratic
Parného sobotního odpoledne naši muži „A“ vyjeli do nedalekých Kunratic. I přes přetrvávající suché dny na nás čekala hrací plocha té nejvyšší kvality.
2:3
(1:2)
2.kolo v So 18.8.2018 17:00
Kunratice T.
Kunratice
FC Háje
Branky FC Háje: 18.,88. Soucha, 44.Látal. Diváci: 50,
Sestava FC Háje: Lačík,Šejnost,Souček,Sojka,Kloboučník, Nguyen(90.Rašplička),Demuth,Grešnjakov(65.Vostrovsky),Soucha- Látal,Novák

Komentář

Od Kunratic se dá vždy očekávat aktivní a fyzicky velmi náročný fotbal. Naše pragmatická předpověď se naplňovala od první minuty. Domácí od první minuty rychle kombinovali a snažili se vytvořit prostor pro střely svého kanonýra s číslem 18. Našim obráncům se naštěstí povětšinu času dařilo střelám předcházet nebo je alespoň zblokovat. Naše síla tkvěla v rychlých protiútocích. Bohužel mezihra v našem podání byla takřka nulová, neb každý pokus o kombinaci ve středu pole byl zastaven nevybíravým zákrokem.

Hra pro nás tedy byla fyzicky velmi náročná. Povětšinu času se bránilo a s míčem na kopačkách se okamžitě prchalo do brejku. Naši borci se však rozhodli dát do zápasu vše a odměnou jim byla úvodní branka utkání. Centr na zadní tyči si našel Novák, hlavou vrátil míč před bránu, kde Soucha také hlavou uklízel do sítě – 0:1. Krátce na to mohlo být po rohu domácích srovnáno, ale skvělým zákrokem se předvedl Lačík. Ten však po pár minutách přeci jen inkasoval. Soupeř se prosadil povedenou ranou z přímého kopu – 1:1. Obrázek hry se však neměnil a nám se těsně před přestávkou povedlo využít jeden z našich mnoha brejků. Látal si výborně zpracoval dlouhý balon za obranu a s ledovým klidem vrátil hostům vedení – 1:2.

Druhý poločas se nesl v obdobném duchu jako první. Zdálo se, jako by borci na hřišti měli i přes panující horko sil na rozdávání. Za svou aktivitu byli domácí odměněni vyrovnávací brankou přibližně 7 minut po začátku druhé půle – 2:2. Hra se poté lehce uklidnila a těžiště hry se přesunulo převážně do středu pole. Po 70.minutě se konečně začalo zdát, že domácím dochází síly a my se možná poprvé v zápase dostali k souvislejšímu tlaku. Šance našich útočníků nebo našeho beka Šejnosta však neskončily gólem. Do hry se tedy znovu musel vložit Soucha. Ten neodmítl výzvu ke skórování od Nováka a nekompromisně v 88.minutě rozhodl utkání v náš prospěch – 2:3!

Oba naše mužské kádry tedy hned na počátku sezóny zažili opojný pocit vítězného gólu v posledních minutách. Snad nám tyto momenty plné euforie vženou potřebnou sílu do žil. Sezóna je dlouhá a na jejím konci tyto vydřené body mohou mít cenu zlata!


sobota 18.8.2018 | Mikuláš Zbořil | Přečteno: 2610

Další články