Muži A

Muži A: První letošní prohra

Muži A: První letošní prohra
Háječtí muži A sobotního dopoledne nastoupili k utkání pátého kola 1.A třídy. Úkol zněl jasně: tři body a upevnění pozice lídra tabulky. Bohužel předzápasový cíl nedošel naplnění a naše „áčko“ se vinou horšího skóre musí sesunout na druhou příčku.
1:4
(0:2)
5.kolo v So 8.9.2018 10:30
Háje UMT
FC Háje
Březiněves
Branky FC Háje: 78.Shuyto. Branky Březiněves: 39.Benda, 45.Valtr, 70.Eremiaš, 82.Fiala. Diváci: 60,
Sestava FC Háje: Orlich-Hadraba,Demuth,Šejnost,Vostrovský-Nguyen(57.Kloboučník), Grešnjakov,Novák,Soucha-Látal,Shuyto

Komentář

Již úvod zápasu naznačil, že soupeř na naše hřiště nepřijel odevzdat body. Převládal boj o střed pole, občasným zákrokem však svůj tým podržel Orlich. Naši borci se však postupně dostávali do zápasu a jejich útočný tlak sílil. Vše vygradovalo ve 39 minutě, bohužel ale brankou do opačné sítě. Po našem volném přímém kopu se soupeř zadarmo dostal k odraženému balonu a z rychlého brejku se dostal do vedení – 0:1. Háječtí se snažili výsledek srovnat, avšak finální fáze akcí nebyla úspěšná. Místo toho v závěru poločasu musel ojedinělou šanci hostů před vápnem faulem zarazit domácí Demuth. Následný volný přímý kop technickou střelou krásně proměnil hostující střelec – 0:2.

Druhý poločas probíhal přesně tak, jak by si hosté mohli přát. Hájeckým se nedá upřít snaha a bojovnost. Hra byla však hodně rozkouskovaná. Možná za tím byla i naše přehnaná agresivita. Hlavním problémem však byla naprosto chybějící mezihra. Stoperská dvojice Šejnost – Dehmut byla chybějící nabídkou často nucena hrát dlouhé balóny, které jen zřídkakdy našli svého adresáta. Místo snížení a zdramatizování zápasu jsme tak po jednoduché kombinaci hostů středem pole znovu inkasovali – 0:3.

Světlým momentem druhé půle je ojedinělá kombinace domácích. Po kombinaci ve středu pole dostal míč za obranu střídající Kloboučník, který na bližší tyči přízemním centrem našel volného Shuyta, který se nemýlil – 1:3. Tato pohledná akce je však od vedoucího týmu tabulky málo. Soupeř si v závěru své vedení ještě pojistil – 1:4.

Každá vítězná šňůra někdy končí, i přes tuto prohru se dá stále mluvit o velmi úspěšném vstupu do sezóny. Důležité je zlepšit pohyb bez míče, s tím přijde kvalitnější kombinace, mezihra a více vypracovaných gólových šancí.


sobota 8.9.2018 | Mikuláš Zbořil | Přečteno: 2461

Další články