Starší žáci (2008+2009)

Ročník 05/06: Další turnaj JVL

Ročník 05/06: Další turnaj JVL
V sobotu odpoledne jsme si v rámci JVL zahráli další turnaj. Zápasů se zúčastnili i kluci, kteří za sebou měli dopolední zápas v Újezdu a lehká únava se na některých projevila až ke konci posledního zápasu.
:
2.kolo v So 22.9.2018 15:00
Háje UMT
FC Háje
Turnaj
Diváci: 0,

Komentář

Oproti minulému turnaji jsme dosáhli lepšího celkové výsledku, kdy se nám podařilo vyhrát dva zápasy a jeden jsme prohráli o jeden gól. První zápas byl vyloženě v naší režii, další dva byly více méně vyrovnané. Měli jsme sebou dnes hodně hráčů a podařilo se nám udělat dvě vyrovnané sestavy. Tím, že jsme měli hodně hráčů na střídání, bychom si dokázal chvílemi představit vyšší tempo hry, bohužel byly pasáže, kdy jsme i přes evidentně dostatek sil chvílemi hřištěm pochodovali jak po uběhnutém maratonu. Není to ani fyzičkou, nebo rychlostí, ale hlavou.

Háje 4:0 ČAFC

Z našeho pohledu asi nejjednoznačnější zápas. Dali jsme krásné čtyři góly a to jsme ještě spoustu šancí zahodili. V tomto zápase jsme dominovali technicky i takticky a soupeře jsme k ničemu nepustili. Asi jediný, komu se zápas nelíbil, byl Maty v bráně, který se evidentně nudil a nutil kluky, aby na něj sem tam protihráče pustili, aby si mohl trošku zachytat. Za to si mohl Maty i trochu sám. Z pozice brankáře na kluky hodně mluvil a dle jeho pokynů jsme si soupeře dobře obsazovali a ten se díky naší aktivní hře k ničemu nedostal.

Góly: Honza Pokorný, Michal Moravec, Kuba Janovský, Grisha Rotari

Háje 3:4 Kolovraty

V tomto zápase se krásně ukázalo, že půlka výkonu je v hlavě. Soupeř se dostal rychle do vedení a v tu chvíli naše hra začala postrádat snad všechno, co k fotbalu patří. Zmateně jsme pobíhali, neobsazovali si, míče nám odskakovali a nedařilo se nám vůbec nic. Kluky jsme začali na hřišti trochu víc točit a na střídačce jsme o vedení hry hodně diskutovali. Kluci si byli vědomi, že na soupeře mají, a když se zlepší, tak dokáží zápas zdramatizovat. Soupeř se dostal do vedení 0:4 a vypadalo to na debakl. Změnili jsme tedy způsob hry. Jak se říká, nejlepší obranou je útok. Celou čtyřčlennou záložní řadu jsme poslali útočit a najednou nás bylo plné hřiště. Soupeře jsme zatlačili a po prvním gólu na 1:4 jsme se ohromně zvedli a dostali Kolovraty pod velký tlak. Bohužel snížení přišlo až v posledních minutách zápasu a již jsme nestihli vyrovnat. Kluci po zápase uznali, že i když prohrávají, nesmí věšet hlavy, nesmí se bát, ale naopak se do zápasu ještě víc zakousnout a obrat není nereálný.

Góly: Michal Moravec, Artiom Rotari, Grisha Rotari

Háje 2:0 Dolní Chabry

Hrál se velmi vyrovnaný zápas, ve kterém rozhodla naše produktivita. Po předchozím zápase jsme na Chabry vlítli s velkým sebevědomím a dobrým napadáním soupeře jsme velmi rychle odebírali míče. Aby si kluci vyzkoušeli i jiné posty než hrají obvykle a v paměti si oživili, co obnáší hra útočníka, nebo obránce, tak jsme je protočili. I z toho plynulo méně vstřelených gólů, nicméně si všichni s novou pozicí poradili a nakonec se nám podařilo zvítězit.

Góly: 2xHonza Pokorný

Na celém turnaji bych nejvíc ocenil přepnutí v druhém zápase ze skleslé hlavy na výborný výkon. Pokud si v zápasech, kde nám to nejde uvědomí, že pokud předvedou to, co dnes, tak můžou vyhrávat daleko častěji a užít si víc radosti z vítězství. Další pozitivní věc je, že se do zápasu zapojilo pět nově příchozích kluků a jak v tréninku, tak v zápase skvěle zapadl a na hřišti jsme si dokázali vyhovět.

Sestava: Šimon Děkan, Šimon Erdinger, Kuba Horák, Kuba Janovský, Michal Knot, Martin Matějka, Alex Mathouchahn, Michal Moravec, Maty Petr, Tomáš Písař, Honza Pokorný, Artiom Rotari, Grisha Rotari, Adam Ticháček, Tom Žáček


sobota 22.9.2018 | Karel Moravec | Přečteno: 1230

Další články