Starší dorost

Starší dorost: Deštivý zápas v Chabrech

Starší dorost: Deštivý zápas v Chabrech
Na přírodní trávě v Dolních Chabrech za deště jsme potvrdili herní vzestup. Zaslouženě jsme zvítězili. Byli jsme herně lepší a dokázali proměňovat šance. Pochopitelně ne zdaleka všechny. Stačilo to k přesvědčivému vítězství, byť se nerodilo úplně jednoduše.
1:5
(1:2)
3.kolo v Ne 23.9.2018 13:00
Chabry T.
Dolní Chabry
FC Háje
Diváci: 15,

Komentář

Než jsme si zvykli na kluzký terén, mohli jít domácí do vedení. Hned v první minutě jsme totiž zaváhali. Ve vlastním pokutovém území jsme přišli o míč a útočník Chabrů měl vyloženou příležitost. Branku sice trefil, naštěstí však její břevno. My jsme za deset minut byli úspěšnější. Po pěkném uvolnění v pokutovém území jsme se dostali do vedení. Snažili jsme se kombinovat. Otáčet hru z jedné strany na druhou a pronikat po křídlech. Akce jsme však nezakončovali takovým způsobem, abychom domácím odskočili na rozdíl dvou gólů.

Naopak Dolním Chabrům se podařilo vyrovnat. Odražený míč naší obranou napálil domácí záložník ze třiceti metrů pod břevno naší branky. Na kolena nás to nesrazilo. Naopak k zemi poslala obrana Chabrů našeho útočníka. Protože to bylo v pokutovém území, byla nařízena penalta. Tu jsme kuriózním způsobem neproměnili. Náš útočník sice překonal brankáře, ale jeho spoluhráč poněkud nepochopitelně vstoupil ještě před rozehráním do prostoru, kde nemá být. Rozhodčí nechal penaltu opakovat. Její směr domácí brankář vystihl a ránu vyrazil. Přesto jsme do kabin odcházeli s jednobrankovým náskokem. Po prostrčení do pokutového území šel náš záložník sám na brankáře. Počkal si na jeho pohyb a podle jeho těla poslal míč do sítě.

Po změně stran za vytrvalého deště a na kluzkém terénu jsme směřovali za vítězstvím. Po sérii rychlých narážeček uprostřed hřiště jsme zvýšili na 3:1. I nadále jsme vydrželi běhat a snažili se hrát kombinačně. V momentech, kdy jsme zbytečně předrželi míč, nebo se pokoušeli proniknout individuálně, jsme úspěšní nebyli. Naštěstí převažovala snaha o kombinaci už od naší brány. Někdy byla trošku kostrbatá, někdy zbytečně riskantní. Soupeř nás nepotrestal. Naopak ještě dvakrát inkasoval. Po pěkných akcích po straně hřiště.

Kluci nastoupili proti čtyřem hráčům ročníku 2000 a pěti 2001. Přímo na hřišti si ověřili, že věk ve fotbale není rozhodující. Při kolektivním pojetí a jejich herních kvalitách mohou být v kategorii staršího dorostu úspěšní. V pátek od 10:30 na Chodově si ověří, zda to bude platit i v konfrontaci s Aritmou.

Za deště a na těžkém terénu se o výhru v Dolních Chabrech zasloužili:

Pospíšil, Zábranský, Kolář, Hadraba, Novotný, Hartman, Hůlka, Malec, Mašek, Melichar, Müller, Kostka, Vrzal, Tokar, Uhlíř, Murk


neděle 23.9.2018 | Petr Hartman | Přečteno: 2099

Další články