Mladší žáci B (2012)

Ročník 2007: Rozhodující druhá třetina

Ročník 2007: Rozhodující druhá třetina
Zápas probíhal za nádherného slunečného počasí.
9:2
(4:0)
10.kolo v So 13.10.2018 14:00
Štěrboholy T.
FC Háje
Varnsdorf
Diváci: 30,

Komentář

1.třetina

V úvodu zápasu se hra rychle přelévala ze strany na stranu. První nebezpečnější situace přišly ale od kluků z Varnsdorfu, když ve 4. min. vystřelili nepřesně a míč skončil vedle pravé tyče naší branky. O tři minuty později Varnsdorf opět nebezpečně zakončoval střelou těsně nad branku. Naši kluci měli náznaky šancí z brejků, ale gólman soupeře velmi dobře četl hru a vždy včasným vyběhnutím (někdy i poměrně daleko od své svatyně) zamezil jakékoliv možnosti brejky zakončit. Svoje snažení Varnsdorf korunoval v 13. minutě 100% šancí, ovšem Tadeáš nás výborným zákrokem poprvé výrazně podržel. V této fázi hry měl soupeř více ze hry, měl i větší šance a jejich brankář se prezentoval velmi jistými zákroky.

O to překvapivěji zapůsobila brejková situace v 16. minutě, kdy naši kluci po dvou výborných zákrocích brankáře nakonec již bezmocného gólmana a obránce na brankové čáře překonali přesnou ranou k tyči, 1:0 pro Háje. Gól naše kluky povzbudil a hra se na pár minut vyrovnala.

Naše vedení trvalo 3 minuty, když přišel faul v našem pokutovém území – penalta. Naštěstí máme v bráně Tadeáše, který výborným zákrokem penaltu zneškodnil a podruhé tak zachránil 100% šanci soupeře. Vzápětí přišel další brejk našich kluků a jak jinak než opět po odražené střele a dorážce jsme vedli 2:0. Objektivně je nutné přiznat, že prakticky celou první třetinu měl soupeř více ze hry, byl i častěji na naší polovině. Na druhé straně, naši kluci výborně bránili, za obranou byl výborný Tadeáš a v útoku jsme byli efektivnější.

Změna obrazu hry ve prospěch našich kluků přišla až v samotném závěru třetiny. Natlačili jsme se několikrát před bránu a nakonec přišla ve 26. minutě odměna v podobě penaltového kopu po faulu v pokutovém území. Pěkná prudká střela ovšem skončila na břevnu. Neproměněná penalta nás však nepoznamenala. Až do konce třetiny jsme už byli lepším týmem, i když zvýšit vedení se nám již nepodařilo.

2.třetina

V druhé třetině naši kluci navázali na výborný výkon před pauzou a byli prakticky ve všem lepší než soupeř. Dokonce lze říci, že i přitvrdili hru a soupeřům nedávali vůbec žádný prostor. Už ve 4. minutě přišla z naší strany nádherná přízemní střela z dálky k pravé tyči, 3:0. Mnohem více se hrálo na polovině Varnsdorfu. Naši kluci předváděli opravdu výbornou kombinační hru.

8. min. – snad poprvé si gólman Varnsdorfu při naší střele vůbec nešáhl na míč a po krásné individuální akci je stav již 4:0. Varnsdorf se dostal pouze výjimečně k ohrožení naší branky a pokud se tak stalo, tak narazil na našeho výborného gólmana.

10 min. - krásná kombinace zakončená střelou pod břevno, gólman opět bez šance, stav 5:0. V této fázi zápasu naši kluci jasně dominují, k efektivitě přidali i větší držení míče, několik nebezpečných střel z větší a střední vzdálenosti, zakončení hlavou těsně vedle branky po krásném centru a je opravdu radost se na ně koukat.

21. min - gólman Varnsdorfu snad poprvé chybuje a díky jeho špatnému výkopu dáváme jednoduchý gól, 6:0, 23. min – tentokráte chybuje hostující obrana o opět poměrně jednoduchý gól pro domácí tým, 7:0. Druhá třetina vyznívá ve všech parametrech jednoznačně pro domácí tým. Kluci běhají, lépe kombinují, mají rychlejší start na míč a díky tomu všemu jsou i častěji na polovině soupeře. Soupeře jsme ve druhé třetině prakticky vymazali.

3.třetina

Bohužel, hned v úvodu soupeř zaskočil naší obranu střelu z dálky,7:1. První gólový úspěch soupeře povzbudil, a to včetně jejich fanoušků. Naštěstí tento stav trval pouze chvilku, protože prakticky z protiútoku jsme skórovali, 8:1. V této fázi již byla hra opět vyrovnaná, se šancemi na obou stranách, opět nás několikrát podržel výborný Tadeáš v brance. V 9. minutě útočník Varnsdorfu naštěstí neskóroval v 100% šanci, když minut prudký centr.

14. min. – nádherná individuální akce Tomáše, který ustál tvrdý souboj a nekompromisně zakončil krásou střelou k tyči, 9:1. O výsledku již bylo definitivně rozhodnuto, navíc v polovině poslední třetiny odstoupil ze hry po nezaviněné srážce gólman soupeře a musel jej nahradit hráč z pole. Asi vzhledem ke stavu zápasu naši kluci trochu polevili a i díky tomu ve 21. minutě došlo k další korekci výsledku, kdy šel útočník Varnsdorfu sám na gólmana a zakončil přesnou střelu k tyči, 9:2. Naši kluci opět zabrali až v samotném závěru a na poslední 2 minuty se natlačili před branku soupeře. Jednu ze střel zachránil již náhradní brankář soupeře dokonce až na brankové čáře. Nicméně na výsledku 9:2 pro naše kluky se již nic nezměnilo.

Z naší strany opravdu výborný výkon a zasloužený výsledek především díky vynikající hře ve druhé třetině. 


sobota 13.10.2018 | Jana Tomášková | Přečteno: 1769

Další články