Starší žáci A (2009)

Ročník 2004: Velký pokrok

Ročník 2004: Velký pokrok
Dnes k nám zavítali chlapci ze Žižkova, soupeř se kterým jsme minulou sezonu sice hráli vyrovnané zápasy, ale vždy prohráli po hrubých chybách.
2:1
(1:0)
11.kolo v So 20.10.2018 12:15
Štěrboholy T.
FC Háje
FK Viktoria Žižkov
Diváci: 35,

Komentář

Branky: 1x Matyas, Smolda

Sestava: Luky = Turbič (Voty) – Bejk – Tom – Vili = Kubík (Jura) – Sam – Franta – Matyas (Dimi) – Poky (Kačer) = Smolda (David) ==) Jura – Kachna – Voty – Dimo – Hajnej – Kasa – David

Je vidět, co se týče taktického pojetí hry, tak jsme udělali pokrok, ale stojí za tím spousta práce i hlasivek. Pochvala patří některým hráčům, že dali přednost týmovému výkonu, místo samého já, jenom já a chci hrát jen tady na tom postu a jinde ne, takovým přístupem se nikam neposune jednotlivec ani tým. Na krajích díky stažení útočníků vznikl přetlak a super konkurence, která nabízí velký výběr i pro náš styl, a to nejsou všichni ještě stoprocentně zdraví. Měli jsme absence, jak jinak, ale dokázali jsme si poradit a za podpory kapitána z lavičky, kterému nedovolil zdravotní stav zasáhnout do utkání jsme začali aktivně.

Už v druhé minutě měl velkou šanci s chutí hrající Smolda, který sice přišel, jako stoper, ale po dlouhé pauze díky nemoci a zranění se necítí na to hrát v obraně, tak hraje na křídle, či v tomto utkání měl plnit roli kladiva na hrotu, po této šanci se řítil do další, soupeř byl sice dříve u míče, Smolda to dohrál, pro mnohé to vypadalo zákeřně, ale rozhodčí i my po shlédnutí videa můžeme říci, bylo to důrazné, ale čisté, je znát, když hráč má o hlavu a dvacet kilo více, to poté lítají i kolem třísky. Chceme hrát rychle nahoru, presovat soupeře. Klukům připomínáme hrát důrazně, ale rozhodně je neučíme zákeřnosti, které bychom mohli sestříhat pro soupeře od jeho hráčů.

Po hezké akci se prosadil konečně v divizi i za nás Maty, v přeboru mu to střílí, za mladší taky, my mu věřili, že naplní svůj potenciál i ve starších, po hezké akci ho kluci vyslali po křídle a poradil si s vybíhajícím brankářem, tudíž další nováček si připisuje gól. Navíc Maty se učí i novou pozici, jeho pracovitost a vnímání hry na tomto postu je důležité nejen pro něj, ale i pro tým. Poté jsme přežili pár standartních situací, které jsme soupeři nabídli, to bylo také jediné možné ohrožení naší branky, ze hry se již delší dobu proti obraně nelze prosadit, tam si to sedlo. To dlouhé hledání stoperské dvojice se vyplatilo, není nejvyšší, ale čtení hry a vzdušné souboje, včetně náběhů za obranu si umí pohlídat, k tomu připočteme Viliho stoupající formu na levém beku a je to super, na pravém kraji se nám to točí, tam je z čeho vybírat a čekáme ještě na plné zotavení Vojty, ale zde netlačíme na pilu, zdraví na prvním místě. V druhé půli jsme si hlídali utkání a vyráželi do brejků, které se nám nedařilo proměnit, až po jedné akci si Smolda vzpomněl na to, o čem jsme se bavili a šel přímo na branku, kdy nezaváhal a bylo to dva nula pro nás, poté jsme mohli ještě přidat, uklidnit se a dát větší šanci i střídajícím, ale místo toho po prostřídání přišel hloupý faul, po kterém se na trápící Žižkov v koncovce nemohl dívat už David a střelil si raději vlastní branku, aby soupeř měl radost.

Tím se pohřbili plány na prostřídání, které jsme měli připravené a jak povídal trenér hostí, střídáte, jako v lize mistrů, my jsme aspoň střídali sice postupně, což bylo proti chuti soupeři, který v závěru působil dosti podrážděně a inkasoval na cestu pár karet. Podzimní cíl se nám pomalu podařilo naplnit, teď ještě by se hodilo mít o jedno či dvě vítězství navíc, na jaře mít klid na práci a přípravu na dorost.

Fotogalerie:

https://www.facebook.com/pg/FC.Haje04.mujmail.cz/photos/?tab=album&album_id=2123961944283238


sobota 20.10.2018 | Peter Bíro | Přečteno: 2343

Další články