Starší žáci (2008+2009)

Ročník 05/06: Úspěšné zakončení podzimu

Ročník 05/06: Úspěšné zakončení podzimu
Jak už se psalo, tak v neděli jsme odehráli závěrečný turnaj JVL na našem Hájeckém hřišti. Opět jsme se sešli s týmy Dolních Chaber, ČAFky a Kolovrat.
:
5.kolo v Ne 4.11.2018 16:00
Háje UMT
FC Háje
Turnaj

Komentář

Při celkovém pohledu je vidět, že se naše výkony postupně zlepšují a poslední dva turnaje jsme již odehráli s mírnou převahou. V minulém kole jsme ponechali hru pouze na hráčích a výsledek byl velmi dobrý jak z pohledu vstřelených a obdržených gólů, tak z pohledu předvedené hry. Jelikož tento systém „nekoučování“ klukům vyhovoval a předváděli opravdu krásné výkony, rozhodli jsme se v tomto duchu pokračovat i nadále. Kluci na předchozí turnaj skvěle navázali a zaslouženě turnaj hraný na počet vstřelených branek vyhráli. Jak jsme psali již minule, začali jsme mimo gólů počítat i asistence a na předvedené hře je to velmi znát, kluci si oproti začátku sezony daleko víc nahrávají a sami vidí, že týmová spolupráce přináší své ovoce všem, a i klasický obránce se na vstřelených gólech podílí nemalou měrou.

Abych zase jenom nechválil, tak ne se všemi výkony jsme byli spokojeni, ale to jsme si vyříkali následně v šatně. V jistých fázích hry jsme se přestali vracet a soupeře jsme zbytečně pouštěli do zakončení.

Háje 5:3 Chaby

Góly (asistence): David (Tom S.), Adam (Patrik), David, David (Grisha), Adam (Patrik)

Začátek zápasu byl z našeho pohledu vlažný, soupeř nás přehrával a brzy se dostal do dvoubrankového vedení. Kluci sami na hřišti cítili, že na soupeře mají a hlavně se začali povzbuzovat ze střídačky, volat na sebe koho si obsadit, komu kdo utíká a náš výkon šel postupem čase nahoru. Od poloviny zápasu jsme byli výrazně lepším týmem a zápas jsme dovedli do vítězného konce.

Háje 2:2 Kolovraty

G (A): Šimon D. (Maty), Kuba J.

Velmi vyrovnaný zápas, kde nám opět utekl začátek. Nicméně jsme hru vyrovnali velmi rychle a na konci po krásné individuální akci vyrovnal Kuba Janovský po vlastní akci. Tímto momentem se jeho výkon strašně zvedl a po zbytek turnaje ho bylo plné hřiště. V samotném zápase bylo vidět obrovské nasazení a bojovnost. I za stavu 1:2 pro soupeře jsme se tlačili do útoku, chtěli jsme nejenom vyrovnat, ale vyhrát. Nikomu se nechtělo jít ze hřiště a bojovností a nasazením jsme nakonec zápas k remíze dokázali dotáhnout.

Háje 4:1 ČAFC

G (A): Patrik (David), Grisha (Kuba J.), Grisha, Patrik (Tom P.)

V tomto zápase jsme od samého začátku byly jasně lepším týmem. Oproti předešlým zápasům jsme nezaspali začátek a na soupeře jsme vlítli, zatlačili ho a nepouštěli jsme je ani na naší půlku. Nebýt výborně chytajícího gólmana soupeře, tak jsme mohli vstřelit i deset branek. Bohužel jsme postupem času s vidinou vítězství v turnaji pozapomněli na zadní vrátka a soupeř se čím dál častěji dostával k ohrožení naší branky. V této fázi nás hodně podržel asi jediný vracející se hráč Šimon E., který odehrál svůj nejlepší turnaj.

Celý turnaj jsme vyhráli před Kolovraty o jediný gól. Tímto jsme zakončili oficiální podzimní sezónu, která z našeho pohledu byla velmi úspěšná. Abychom klukům dopřáli i těžší zápasy, tak si přes zimu budeme zvát silnější soupeře. Pokud se vše podaří dojednat, tak si ještě v Listopadu vyzkoušíme klasický fotbal 10+1 na velkém hřišti proti Újezdu.

Jinak klukům děkuji za odehranou sezonu a oproti jaru jsme se zvedli jak herně, tak i přístupem k tréninkům, ale to je ostatně vidět na zlepšených výkonech během zápasů.

Sestava: Bartoš David, Brychta, Horák, Erdinger, Leipold, Petr, Písař, Vagenknecht, Žáček, Sedláček, Kamarád, Děkan, Rotari G., Janovský.


neděle 4.11.2018 | Karel Moravec | Přečteno: 1232

Další články