Starší žáci B (2010)

Ročník 2005: Zimní liga proti domácímu Junioru

Ročník 2005: Zimní liga proti domácímu Junioru
Po třítýdenní vánoční pauze jsme v sobotu odehráli zápas zimní ligy na Junioru ve Strašnicích a to přímo s domácím týmem.
5:3
(2:1)
v So 5.1.2019 09:00
Junior Strašnice UMT.
Junior
FC Háje
Diváci: 0,

Komentář

Ve středu před zápasem jsme se byli trochu proběhnout, ale ač jsme chtěli a plánovali v pátek před zápasem trochu potrénovat s míčem, uzavřené domácí hřiště v kombinaci s povětrnostními podmínkami nám to neumožnilo. A tak jsme do zápasu nastoupili v prázdninovém režimu, což se na celém zápase podepsalo zejména na prvním doteku s míčem.

Zápas jsme zahájili několika vyloženými šancemi a když jsme neproměnili ani první, ani druhou a bohužel ani pátou tutovku, přišel trest v podobě prvního útoku soupeře, kdy útočník nekompromisně loboval brankaře. Hra dále pokračovala ve stejném módu, náš útok, míč do rukou soupeřova gólmana, okamžitý výkop za půlku a tam souboj. Bohužel jsme se první poločas tomuto stylu hry přizpůsobili a začali jsme ho kopírovat. Do šatny jsme šli se ztrátou jedné branky se skóre 2:1. O přestávce jsme si řekli, že nechceme nakopávat, ale hrát fotbal. A to se nám v druhé půli dařilo. Bohužel některé osobní chyby v obraně nebo rozhodčím nepochopitelně poskytnutá výhoda po faulu na našeho beka, který po nešetrném zákroku zezadu se dvě minuty nemohl zvednout, umožnili soupeři skórovat. Zápas se nám již nepodařilo otočit i když herně jsme soupeře převyšovali. Konečný výsledek 5:3 tak rozhodně neodpovídal dění na hřišti. Ale takový už bývá fotbal v našich zeměpisných šířkách.

Z tohoto utkání nám plyne, že musíme zamakat a vylepšit proměňování tutovek. Pak budeme mít větší naději porazit jakéhokoliv domácího soupeře ve žlutém nebo i černém dresu... 


sobota 5.1.2019 | Milan Pokorný | Přečteno: 2940

Další články