Mladší přípravka B (2016)

Ročník 2011: Bronzový poslední turnaj s šestadvaceti góly

Ročník 2011: Bronzový poslední turnaj s šestadvaceti góly
První březnové sobotní odpoledne strávilo sedm kluků hájeckého ročníku 2011 v Radotíně na tamním halovém turnaji.
:
v So 2.3.2019 12:30
Radotín
Turnaj
FC Háje

Komentář

Turnaje se zúčastnila družstva: TJ Milín, FK Příbram, TJ Vestec, SK Dolní Chabry a Fotbalová akademie Alexe Zbura (FAAZ), která postavila tři týmy. Družstva byla rozdělena do dvou skupin po čtyřech, naši kluci byli nalosováni do skupiny se dvěma týmy FAAZ a TJ Milín.

Hrálo se na poměrně velikém prostoru s klasickými přípravkovými brankami, bylo znát, že to kluky trochu rozhodilo, hlavně v úvodním utkání, kdy jsme se s tím prali zřejmě nejvíce, nicméně po dobu celého turnaje se nám moc nedařilo ten veliký prostor využít, přeci jen zvyk je železná košile, poslední čtyři měsíce jsme hráli na výrazně menším prostoru. Nejvíce tím trpěla asi naše obvyklá útočná hra brankáře, kdy jsem z kluků cítil strach, že by se nestačili včas do brány vrátit, a tak obvyklá veliká podpora brankáře coby pátého hráče v poli byla nyní výrazně omezena a konala se hlavně za jasnějšího stavu zápasu, kdy už ona obava trochu opadla.

I tak ale bylo z naší strany vidět spousta moc povedených a hezkých akcí, kdy jsme dokázali to veliké hřiště využít ve svůj prospěch a vytvořit si prostor pro útočnou akci s hezkým zakončením.

První zápas byl z naší strany takový rozpačitý, vymizel náš obvyklý početný brilantní driblink a náznaky kombinací, hodně jsme míč odkopávali a nakopávali. I sami kluci to takhle viděli a při hodnocení v šatně si řekli, že by rádi v dalších zápasech chtěli využít těch svých předností. 4:3.

Další dva zápasy už byli z mého pohledu lepší, dařilo se nám soupeře tlačit, po ztrátě rychle míč získat zpátky, předváděli jsme moc hezké individuální i kombinační akce, už to vypadalo mnohem více jako naše obvyklá hra. 5:1 a 5:0.

Zápas ve vyřazovací části nám bohužel nevyšel podle představ. Soupeř byl rychlejší, dravější, důraznější, naši kluci si s tím nevěděli rady a bohužel se pak začali soustředit spíše na soupeřovu hru, kdy jeho důraz a dravost často považovali za fauly. Už se nám nepodařilo dostat se plně do hry, naše tempo nabrané v minulých zápasech bylo otupeno. 2:4

Kluci z toho byli po zápase hodně zdrblí a měli poraženeckou náladu. S tou jsme ale nechtěli jít do posledního zápasu, a tak jsme si v šatně před dalším zápasem řekli, že si přeci půjdeme ten poslední halový zápas užít a ne ho již předem prohrát. Kluci potkali v tomto souboji o třetí místo soupeře z prvního zápasu turnaje, tentokrát se jim zápas povedl o poznání lépe, diktovali tempo hry, soupeře pouštěli sporadicky do nebezpečných situací, dařilo se jim jeden na jednoho, hezky si zastříleli a končili tak turnaj s nesmírně radostným pocitem. 10:2.

Šlo o hezký turnaj s převážně velmi příjemnou atmosférou, byť prostoje mezi našemi jednotlivými zápasy byly na můj vkus až příliš dlouhé, ale zase na druhou stranu mne mrzí, že jsme se neutkali se všemi týmy na turnaji. Kluci předvedli hezký výkon, za který jim patří poděkování, ale cítím, že to od nich nebylo stoprocentní a na doraz jejich možností. A určitě je i dost věcí k zlepšení.

Moc děkuji rodičům za podporu kluků.

Zimní příprava nám pomalu vrcholí, jednalo se o poslední halový turnaj, kterého jsme se v této sezóně zúčastnili. Čekají nás ještě přátelské zápasy venku, proložené teambuldingovou akcí příští víkend a pak se již blíží začátek jarní části pražské soutěže, je tedy na co se těšit.

Turnaje se zúčastnili: Ondra Bareš, Marťa Čekajlo, Vašek Novák, Pepa Šesták, Kája Uhlíř, Fíla Vaňáč, Kryštof Vlach.


sobota 2.3.2019 | Filip Černík | Přečteno: 1055

Další články