Starší přípravka B (2014)

Ročník 2009: Turnajová zkušenost na Praze-Západ

Ročník 2009: Turnajová zkušenost na Praze-Západ
Další část zimní přípravy nás tentokrát zavedla do pěkné (a obrovské) haly s umělou trávou ve Zbuzanech, kde se konal turnaj starší přípravky.
:
v So 2.3.2019 14:00
Zbuzany
Turnaj
FC Háje

Komentář

Chceme co nejvíce hrát, a na tomto turnaji jsme navíc měli možnost potkat se s týmy, se kterými běžně do kontaktu nepřicházíme - snad s výjimkou Motorletu. Ten měl v akci týmy hned dva, ve své nejlepší sestavě, avšak otázkou je, kolik zkušeností zde načerpali, když ve většině zápasů dominovali, a jen v naší skupině končili se skóre 21:6.

Nás však samozřejmě primárně zajímá náš výkon. A začneme-li právě duelem s Motorletem (poslední zápas), lze jednoznačně říct, že jediným naprosto rovnocenným soupeřem hráčů z Jinonic jsme byli právě my! Hrálo se s obrovským nasazením, oba týmy se draly do útoku, žádný souboj jsme nevypustili, i když sil již nebylo nazbyt. Opravdu velké hřiště a celkem 80 odehraných minut fyzičku prověří dokonale, v náš neprospěch (a rozdíl jediného gólu) bohužel zahrálo to, že ne všichni naši borci vysoké tempo udrželi až do závěrečného hvizdu. Jak se s tím vyrovnat je jednoduché - trénovat pravidelně, a ideálně se hodně hýbat i mimo fotbalový trávník :) .

Naše kluky lze obrovsky pochválit i za zahajovací utkání. Po prvotním oťukávání se, a následně vyrovnaném stavu, jsme v druhé části zařadili vyšší rychlostní stupeň, a brilantními rychlými kombinacemi soupeřovu obranu opakovaně zcela rozebrali. Gól ze standardní situace po spontánním rozehrání nakrátko mimo zeď pak byl tou poslední třešničkou na dortu.

A nyní ke zbylým utkáním - jedno jsme vyhráli 3:2, druhé skončilo nefotbalově 0:0. Přes zdánlivě slušné výsledky jsme se po turnaji v šatně bez výjimky shodli, že úplně dobrý pocit z nich nemáme. Proč? Hráči to pravděpodobně z trávníku vnímají jinak, ale z lavičky šlo o souboj kreativity a tvoření s pasivitou a účelností. Ano, často jsme útočili spíše středem než volnými stranami, ale naše snažení bylo jednoduše utínáno odkopy do autů, skluzy do rohů, případně nákopem zpět na naši polovinu, odkud jsme museli začínat znovu. Není to poprvé, co zjišťujeme že náš styl hry "škobrtá" v utkáních se soupeři, které fotbalově jasně přehráváme. Tady to bude o další přípravě, trpělivosti, a zejména tomu nepoddat se stylu a tempu soupeřů, je-li pomalejší a jednodušší než naše - jinými slovy, zde to je více "o hlavě" :) .

Dalších nasbíraných zkušeností si v každém případě ceníme, a jistě zahřejí i medaile, které ke klukům doputovaly se zpožděním, neboť se vyhlášení protáhlo až na dobu po našem odjezdu.

Turnaje se zúčastnili: Míša Holý, Honza Moravec, Marek Kulhánek, Maty Fiala, Honza PItro, Fíla Valo, Dan Závorec, Vojta Sajler, Šimon Jeřábek.


sobota 2.3.2019 | QALO | Přečteno: 1095

Další články