Muži A

Muži A: Pohledný zápas a druhá výhra

Muži A: Pohledný zápas a druhá výhra
Za slunečného sobotního rána háječtí muži A nastoupili na krásném travnatém hřišti v Březiněvsi.
2:4
(1:2)
20.kolo v So 6.4.2019 10:15
Březiněves T.
Březiněves
FC Háje
Branky Březiněves: 42.Benda, 66.Hlavík. Branky FC Háje: 11.(p),72.Novák, 32.Panteleev, 65.Mácha. Diváci: 100,
Sestava FC Háje: Orlich - Šejnost,Sojka,Vostrovský,Skirdov - Soucha,Panteleev(86.Kára),Grešnjakov(78.Zbořil),Polyakov(68.Rájecký) - Novák(92.Král),Mácha(91.Lojda)

Komentář

Na vedlejším hřišti proti sobě nastoupili v přátelském utkání předpřípravky ročníku 2012 obou týmů. Toho jsme využili a malým fotbalistům zajistili suprový zážitek. Společně s "chlapama" se totiž zúčastnili předzápasového nástupu. Po této milé chvilce však šlo vše stranou a oba týmy se již soustředili jen na vítězství.

Byli jsme svědky velmi pěkného utkání. Nasazení a tempo hry bylo impozantní. Háječtí však očividně prahli po vítězství o trochu více než soupeř. Pochvalu zaslouží všichni hráči. Od výborné práce stoperů, díky kterým gólman Orlich v prvním poločasu v podstatě neměl práci, po kvalitní hru hrotových útočníků, kteří za zápas podstoupili nespočet soubojů. Za zmínku dále stojí výkon středních záložníků, kde Panteleev se prosadil střelecky a Grešnjakov, hrající přes bolest po nejednom nešetrném zákroku soupeře, vždy dokázal podržet a kvalitně rozdat míč. Naše pravá strana ve složení Šejnost - Soucha byla tou nebezpečnější směrem dopředu, na levém kraji oproti tomu představoval neprostupnou zeď Skirdov.

Přes naší útočně laděnou pravou stranu vedlo v prvním poločase největší množství našich útočných akcí. Kličky Šejnosty a Souchy nejednou pohladily naše fotbalové duše. Jejich centry však soupeř úspěšně odvrátil a střela Máchy mířila mimo. Snaha těchto borců však nakonec přinesla své ovoce. Jeden z centrů obránce sice odvrátil, míč však zasáhl ve vzduchu rukou a sudí správně nařídil pokutový kop. K němu se postavil Novák a nemýlil se - 0:1.

Za přibližně dvacet minut jsme slavili znovu. Po závaru před brankou soupeře se míč na hranici vápna odrazil k Panteleeovi a ten nekompromisně vymetl levý horní roh branky - 0:2.

Soupeři se do poločasu podařilo snížit. Naše vysunutá, útočně laděná obrana si nepohlídala ofsajdouvou linii a díky skvěle načasovanému náběhu a přesné přihrávce se rázem soupeř řítil ve třech na bezmocného Orlicha - 1:2.

I tak do druhé půle neměli háječtí důvod cokoliv měnit. To se potvrdilo v 65. minutě, kdy po vzoru soupeře skvěle načasoval svůj náběh za obranou Soucha. Následnou kličkou brankáři se vyhnal z optimálního střeleckého úhlu. Před brankou však číhal Mácha, který Souchovu nabídku ke skórování nemohl odmítnout - 1:3. V podstatě hned po rozehrání ale soupeř střelecky odpověděl, nikdo si vlastně ani nestihl všimnout jak - 2:3.

Zápas se pomalu blížil ke svému konci a na silách obou týmů to bylo znát. Technický a kombinační fotbal spíš vystřídala hra založená na důrazu v osobních soubojích. I to však naši borci očividně umí a ukázkou toho je poslední branka zápasu, kdy Novák míč doslova dotlačil za brankovou čáru - 2:4.

Po této brance se háječtí už začali soustředit výhradně na bránění výsledku. K tomuto defenzivnímu pojetí závěru hry hodně napomohlo i vyloučení Skirdova, který se dvakrát po sobě objevil v souboji pozdě, dvakrát místo míče bohužel trefil soupeře a dvakrát inkasoval žlutou kartu. Toto oslabení bolelo dvojnásob, neb Skirdov byl jedním z hráčů, který měl nastoupit i v odpoledním zápase za B tým.

Závěr utkání tedy ze strany hájeckých už nebyl tak pohledný a technický jako jeho úvod. I v obranné činnosti a osobních soubojích bylo však vidět neskutečné nasazení a chuť zvítězit. Muži A tak zaslouženě výsledek uhájili a domů si přiváží cenné 3 body!


sobota 6.4.2019 | Mikuláš Zbořil | Přečteno: 2248

Další články