Starší přípravka B (2014)

Ročník 2009: přesilovka, spící Růženky a "čumák"

Ročník 2009: přesilovka, spící Růženky a "čumák"
V dalším kole jarní (počasím spíše zimní) sezony jsme v neděli brzy ráno zavítali na hřiště Xaverov v Horních Počernicích.
35:19
(15:10)
15.kolo v Ne 14.4.2019 09:00
Xaverov UMT.
Xaverov
FC Háje
Diváci: 90,

Komentář

Sraz 8:15. Navíc utkání venku, což znamenalo budíček jako do školy. V neděli když prší? Komu by se to chtělo... avšak, začalo to všechno dobře. Měli jsme plný počet hráčů, tzn. 2 na střídání na každé hřiště, na místě všichni v čas, v šatně samý vtípek, veselá nálada. Nasazení při rozcvičování nadmíru vysoké, kluci lítali po hřišti jako vítr. Co soupeř - ve stejnou dobu byla část týmu na jiném turnaji, proto měli domácí k dispozici pouze 11 hráčů, tedy ani ne dost na systém 5+1 na dvou hřištích. Dohodli jsme se tedy na tom, že odehrajeme 1 x 4+1 a 1x 5+1 hřiště, soupeře tedy čekalo 68 minut hry bez střídání, což pro ně jistě byla výzva. Jak velká, jsme v tu chvíli ještě netušili...

S úvodním hvizdem totiž vítr do plachet nabrali domácí a začali hrát fotbal. Nijak čarovně, takticky či tvrdě, prostě hráli, to znamená, že všichni útočili, a všichni bránili. Náš tým se v tu chvíli změnil ve spící Růženky, a v souladu s touto pohádkou prospal první čtvrtinu, během níž ze sítě místo zlatých rybek splněných přání lovil jen obdržené góly. Druhá čtvrtina se nesla v podobném duchu, kdy jsme (jako již ve více předchozích zápasech) ve směru vpřed či vzad vyráželi v izolovaných jednotkách 1-2 hráčů, což proti hbitému soupeři prostě nemohlo fungovat. Z pohledu trenérské lavičky už to bylo trochu zoufalství, protože nepomáhalo ani to, čemu se vždy chceme vyhnout - zvýšený hlas a burcování pozornosti.

Hru se nám podařilo vyrovnat až ve třetí části, kdy jsme se dokázali vybudit k aktivitě, a alespoň přiblížit se ke hře, která je nám obvykle vlastní, to znamená tvořivá kombinační souhra a obětavost při boji o míč ve všech situacích. Přišly i góly, vícenásobný hattrick slavil Tomáš, a to zaslouženě, neboť při útočení předváděl maximální nasazení. Moc potěšil a k další aktivitě významně motivoval i Danův gól hlavou, resp., jak autor sám upřesnil - čumákem :), což se nejen pro něj stalo tím nejhezčím momentem zápasu .Čtvrtá čtvrtina byla více než vyrovnaná, sportovně je však nutno říci, že zejména z důvodu, že domácím logicky rychleji docházely síly. V konečném účtování však již nemohla nic změnit na ospalé první polovině zápasu.

Přes vše výše uvedené v šatně po zápase převládaly pozitivní dojmy hráčů, což je jistě zajímavé, a svým způsobem to opět ukazuje, že na prvním místě by pro nás měly být děti, a ne to, co si někdy my dospěláci myslíme, že je činí spokojenými.


neděle 14.4.2019 | QALO | Přečteno: 1944

Další články