Muži B

Muži B: Další důležitá výhra v boji o záchranu

Muži B: Další důležitá výhra v boji o záchranu
Muži B se semkli a v dalším důležitém zápase zvítězili a zapsali si cenné 3 body v boji o záchranu. Nic však ještě není vyhráno!
1:3
(3:0)
22.kolo v Ne 21.4.2019 17:00
Písnice T.
TJ Sokol Písnice
FC Háje
Branky TJ Sokol Písnice: 85.Semenec. Branky FC Háje: 8.,30.Látal, 5.Novák . Diváci: 75,
Sestava FC Háje: Lačík - Hadraba,Lojda,Vostrovský,Kára - Zbořil(62.Nguyen),Panteleev,Linhart(75.Bouček),Rájecký - Látal,Novák(57.Kulhavý)

Komentář

Šlo o zápas dvou rozdílných poločasů. V První půli jsme soupeře jednoznačně přehrávali, nepustili do větší šance a sami jsme hrozili ze skvělých pasů za obranu. Naše velmi dobré útočné náběhy byly nejednou nesprávně zastaveny praporkem pomezního.

I tak jsme se mohli 3x radovat. Mohutný a od míče neodstavitelný Novák si připsal první branku a asistoval při brance třetí. Rychlík Látal byl rovnou u všech branek, kdy dvě sám vstřelil a na úvodní zásah v utkání asistoval zmíněnému Novákovi. Tato dvojice si se soupeřem tedy dělala co chtěla, ale ani zbytek týmu nezůstával v první půli za očekáváním. Střed hřiště jsme měli také pod svou kontrolou a naše obrana si zkušeně hlídala jediné zbraně domácích - dlouhé nákopy a standardní situace. Během prvního poločasu byl tedy naším hlavním nepřítelem povrch. Hrálo se na velmi suché, tvrdé a hrbolaté trávě. Nutno říct, že na mnoha místech hřiště ani tráva nebyla...

Druhý poločas byl však v režii domácích. My jsme v hlavách začali asi předčasně slavit a v druhé půli jsme naprosto přestali hrát. Zmizel pohyb, chuť hrát a naopak přišel strach z chyby. Čím více se však hráči chyby bojí, tím více jich vyprodukují. Soupeř měl rázem mnoho šancí a nemohli bychom se divit, kdyby vyrovnal. Na druhou stranu by ztráta bodů byla pro naše mužstvo objektivně tvrdá. Kdyby se za poločasové přestávky šlo do kabin s výsledkem 0:5, nikdo by se nedivil, a i v druhé části zápasu jsme měli své šance, i když už jen velmi výjimečně.

Suma sumárum naši muži B zaslouží pochvalu za první poločas a nasazení, s jakým do něj nastoupili. Stejnou pochvalu zaslouží soupeř za poločas druhý a nad výkonem našich borců v této části utkání vyčnívá velký vykřičník! Obdobné vypuštění zápasu, otrávená nálada hráčů, nechuť hrát a jen utkání dohrát, se v dalších utkáních nemusí vyplatit a jednoduše může znamenat nepříjemnou ztrátu bodů. Věřím však, že k obdobnému výpadku již nedojde a o víkendu znovu oslavíme vítězství!


neděle 21.4.2019 | Mikuláš Zbořil | Přečteno: 2209

Další články