Mladší žáci B (2012)

Ročník 2007: Mrazivé vítězství

Ročník 2007: Mrazivé vítězství
Zcela nezvykle bych vynechal meteorologické zpravodajství - zkrátka byla zima až kosa.
7:2
(3:0)
17.kolo v Ne 28.4.2019 14:00
ZŠ Nad Přehradou T.
FC Háje
Braník
Diváci: 90,

Komentář

Nedělní zápas s Braníkem dával již předem tušit, že se bude jednat o vyrovnaný boj. Na podzim tomu tak bylo (1:3), navíc Braník má zatím velmi dobrou bilanci v jarní části soutěže.

Od začátku byla hra velmi vyrovnaná a přelívala se z jedné strany na druhou. Oběma stranám se dařila kombinace, Braník se ale nedostával do blízkosti naší brány, což jejich tým postupně nahlodávalo. Na našich klucích bylo vidět, že více chtějí a jednodušší hrou se dostávali do zakončení.

Tuhle snahu dovršil faul na Tomáše, po kterém byla nařízena penalta. Tu jsme spolehlivě proměnili a získali tak další výhodu.

Klukům se dařilo hru roztáhnout do šířky celého hřiště, což nám v některých zápasech chybělo. Navíc velmi dobře pokrývali útoky soupeře, takže naše brána byla ohrožena v první části zápasu jen zřídka. První a druhá třetina skončily shodně 2:0 a do poslední části jsme tedy šli s nadějným náskokem. Bylo ale jasné, že Bráničtí se nevzdají a budou ještě "kousat".

To se potvrdilo ihned na začátku poslední třetiny. Hned několikrát vznikl před naší bránou závar a pomohla nám štěstěna (věřme, že pevně zakořeněna na našem domácím hřišti), kdy soupeř 2x minul téměř prázdnou bránu. Bráničtí nám v této části poměrně zatápěli a rozbili náš styl hry. Z jednoho závaru po rohovém kopu tak snížili na 4:1. To je hned povzbudilo k větší agresivitě a rychlejší hře.

Naši kluci ale odpověděli jak nejlépe mohli, ihned skórovali a udrželi 4 brankové vedení. Navíc přišly silné chvilky Honzy Šestáka, který dokonal na druhý pokus hattrick (po prvním pokusu gól neplatil kvůli offsajdu) a nakonec přidal ještě čtvrtý gól.

Braník jen korigoval na 5:2, závěr už ale patřil zcela nám a zaslouženě jsme zápas ukončili s výsledkem 7:2. V poslední části jsme se sice dostali pod tlak a chvílemi jsme vypadli z rytmu - napadali jsme protihráče ve čtyřech, hráli jsme na malém prostoru... Ale kluci se výborně srovnali a odpověděli několika góly, což jakýkoliv odpor zcela vygumovalo.

Na závěr bych chtěl opět vypíchnout čeho si na našem týmu velmi vážím - Braničtí pod tlakem znervózněli a mezi sebou se dost hádali, někdy celkem hrubě. Tohle jsem u našich kluků nikdy neviděl. Jsem si jist, že právě tohle funguje, "když se láme chleba" v zápasech. Kluci jste skvělí! Díky trenéři!!!


neděle 28.4.2019 | Petr Balon | Přečteno: 1999

Další články