Starší přípravka B (2014)

Ročník 2009: Zápas, který bolel

Ročník 2009: Zápas, který bolel
V dalším soutěžním kole k nám na Háje zavítal tradiční soupeř z Braníku. Již před zápasem nás (bohužel) nepříliš překvapilo, že na jeho soupisce figurovalo několik hráčů, které proti nám soupeř postavil před měsícem v rámci utkání Jihovýchodní ligy, a kteří do ní svojí výkonností rozhodně nepatří, čímž ABC Braník bohužel nijak nepomáhá základní myšlence, kterou je hrát maximálně vyrovnaná utkání.
14:22
(4:10)
17.kolo v St 1.5.2019 14:00
Háje UMT.
FC Háje
Braník
Diváci: 45,

Komentář

Vlivem omluvenek a začínajícího období škol v přírodě jsme na obou hřištích měli pouze jednoho hráče na střídání, což se později ukázalo jako rozhodující pro výsledek zápasu. Začali jsme aktivně, nebáli jsme se soubojů a kombinacemi si vytvářeli spoustu gólových příležitostí, které se však často nedařilo proměňovat. Soupeř vyrukoval s dosti umělým naučeným schématem pozic jednotlivých hráčů, včetně hrotového útočníka, který záměrně zůstával na polovině, nevracel se, a vyčkával na dlouhé nákopy do brejkové situace!?

Protože jsme se (jako vždy) snažili o naši kreativní hru, tzn. aktivní pressing a snahu získat míč, vysunutý soupeř nám často dělal problémy, a naše brankáře jsme vystavovali dosti stresovým situacím. O co kostrbatěji se nám dařilo vzadu, o to ukázkověji nám to šlo směrem vpřed. Kombinační hra byla perfektní, včetně náběhů do volna, a výborně zahrávaných standardek. Počty nastřelených částí konstrukcí branky trochu zamlžovaly naši výbornou ofenzivu.

Do poloviny zápasu se hrálo vyrovnaně, padalo minimum gólů na obou stranách. Pak však došlo k situaci, která rozhodla - náš střelec Honza s dynamitem (nyní již víme v obou nohách) krásně trefil volej levačkou a nechytatelná rána k obrovské smůle z bezprostřední blízkosti trefila našeho Járu přímo na solar. Jediné štěstí byly jeho tancem a pohybem vytrénované svaly, které zabránily velkým komplikacím. V každém případě musel ze zápasu odstoupit, čímž jsme jedno hřiště museli dohrávat bez střídání, což v kombinaci s ubývajícími silami některých jedinců znamenalo velký útlum naší aktivity.

Zbylí kluci se semkli, zápas nevypustili a rvali se až do poslední minuty, za což jim patří obrovský dík. Gólový rozdíl z této fáze byl pak přesně tím, kde se zastavilo konečné účtování, jinak šlo o velmi vyrovnané utkání.


středa 1.5.2019 | QALO | Přečteno: 1928

Další články