Starší přípravka B (2014)

Ročník 2009: Přátelské utkání s Hostivaří

Ročník 2009: Přátelské utkání s Hostivaří
Během slunečné sváteční středy jsme byli svědky klidného a velmi přátelského utkání.
:
v St 8.5.2019 14:00
Hostivař T.
Hostivař
FC Háje

Komentář

SK Hostivař bude v příští sezóně nově hrát soutěž Jirky Novotného. Z toho důvodu a také díky dobrým vztahům trenérů jsme si dohodli přátelské utkání. A atmosféra na Hostivaři byla vskutku přívětivá. Krásná tráva, slunečný den a velmi příjemné prostředí vytvořené fanouškovskými tábory rodičů obou celků. Ideální prostředí dětského fotbalu. Pojďme však k předvedené hře.

Kluci si v úvodních minutách všimli, že soupeř není až tak dravý, jako jsme normálně zvyklí. Jedna skupina našich borců se tomu přizpůsobila a díky své ne maximální aktivitě hrála se soupeřem vyrovnaně po celou dobu zápasu. Druhá skupinka ze své obvyklé aktivity nepolevila a sázela jednu branku za druhou. Úsměvným momentem, který odráží dobré vztahy kluků v kabině, byla snaha všech hráčů k tomu, aby si každý z nich vsítil alespoň jednu branku. I za cenu toho, že tím zahodili některé vyložené šance.

Tohle bylo všechno hezké a nálada byla velmi dobrá. Ke konci zápasu však soupeř přeřadil na vyšší rychlostní stupeň a když se k tomu přidá velká kvalita na míči, kterou hráči soupeře oplývali celý zápas, máme z toho velmi silného soupeře. Naši hráči rázem nestíhali a v poslední čtvrtině (kterou jsme ještě záměrně velmi prodloužili) obdrželi největší počet branek. Je to lekce, že žádný soupeř a žádná část utkání se nesmí podcenit. Nebuďme však přehnaně kritičtí. V Kabině si kluci spočítali, že vstřelili přibližně 54 branek, což je obdivuhodný a chválihodný počin. Každý z hráčů navíc hodnotil zápas pozitivně.

Přátelské utkání tedy splnilo svůj účel. Hostivař si vyzkoušel konfrontaci s týmem ze soutěže, do které směřuje, a my se těšíme na zápasy v příští sezóně. Padl velký počet branek a kluci si pořádně zaběhali během krásného slunečného dne na přírodní trávě. Paráda!


středa 8.5.2019 | Mikuláš Zbořil | Přečteno: 1442

Další články