Starší přípravka B (2014)

Ročník 2009: Derby rozdílných mužstev

Ročník 2009: Derby rozdílných mužstev
V neděli k nám zavítal dobře známý rival z Jižního Města. Hráči obou mužstev hrají velmi odlišný fotbal, ještě odlišnější je přístupu trenérů ke svěřencům a celková filozofie vzájemné komunikace hráč-trenér.
17:30
(8:15)
16.kolo v Ne 9.6.2019 12:45
Háje UMT.
FC Háje
Dukla JM
Diváci: 100,

Komentář

Výsledkem těchto nám velmi dobře známých rozdílností byl moc pohledný zápas plný přesných zásahů. Přestože jsme vstřelili méně branek než soupeř, rozhodně se nemáme za co stydět. V zápase jsme předvedli nejednu povedenou krásnou kombinaci a tradičně nechyběly ani individuální průniky.

Velké množství inkasovaných gólů nás ani nemusí příliš trápit, jelikož padly po rychlém brejku, když jsme lehce zaváhali při neustálém dobývání soupeřovy brány. Kdo se však více fotbalově vyvíjí? Tým s míčem u nohy nebo tým v obranném valu? Každý z týmů v tu chvíli rozvíjí něco jiného a nebuďte na omylu, i my jsme museli v zápase mnohokrát bránit...

Celkové opticky vyšší držení míče nás ale velmi těší a není to zdaleka jediná pozitivní věc zápasu. I přes fakt, že kluci v podstatě od úvodu utkání vždy prohrávali, nevzdali ani jedinou minutu utkání. Každý bojoval do úplného závěru a odměnou bylo vstřelení krásných 17ti branek. Byli tu i tací, kteří utkání odehráli na 100% i přes drobné nachlazení nebo přes krvavý šrám na noze odnesený z víkendových dnů. To zaslouží obdiv. Nasazení v posledních týdnech bývá příkladné a my jen doufáme, že vydrží co možná nejdéle (pokud možno navždy :-) ).

Dalším pozitivem byla možnost odehrát půlku utkání na trávě. Na této změně jsme se dohodli se soupeřem a bylo příjemné alespoň na chvilku ve velkém vedru vyměnit rozpálenou umělku za travnatou plochu.

Největší pozitivum nedělního klání si nechávám nakonec. Jde o celkové pojetí dětského fotbalu. Jsme rádi, že naši kluci hrají podle sebe, podle svého mínění a ne podle našich tabulek. Jsme rádi, že když naši hráči jdou ze hřiště s brekem, je to kvůli zranění nebo smutku z inkasované branky a ne kvůli našim výtkám nebo výčitkám rodičů. Jsme rádi, že se naši rodiče snaží o vytvoření pozitivního prostředí a snaží se vyhýbat pokynům, příkazům a radám i přes to, že pomocí přesně těchto nástrojů byli vychováváni oni.

Děkuji všem hájeckým, kteří si v neděli udělali čas a mohli být svědky tohoto zásadního rozdílu.

Zápasu se zúčastnili: Víťa Dovhanych, Ondra Tomášek, Fíla Valo, Jára Votípka, Míša Holý, Marťas Sršeň, Matěj Mrzena, Honzík Pitro, Maty Fiala, Honzík Moravec, Dan Závorec, Dan Adamec, Tom Jiskra, Vojta Sajler


neděle 9.6.2019 | Mikuláš Zbořil | Přečteno: 1900

Další články