Muži B

Muži B: Tvrdý direkt v prvním kole

Muži B: Tvrdý direkt v prvním kole
Nedělní první jarní utkání rezervního týmu mužů FC Háje hodnotí jeden z hráčů a účastníků.
4:1
(2:0)
16.kolo v Ne 10.3.2019 14:30
Kamýcká T.
ČZU
FC Háje
Branky ČZU: 21.(p)58.(p)Paukrt, 39.Petrenko, 70.Havlíček. Branky FC Háje: 81.Panteleev. Diváci: 15,
Sestava FC Háje: Lačík - Rašplička,Dub(66.Kalhous),Lojda,Kloboučník - Soucha,Kolek,Linhart, Král'(21.Panteleev) - Shuyto,Nguyen(63.Bouček)

Komentář

Ideální podmínky snad ani neexistují, každému vyhovuje něco jiného, každopádně vytrvalý déšť a mokrý povrch přírodní trávy nám nesvědčil. Snahu o hru, kterou jsme si řekli před zápasem, ovlivnil nejen povrch, ale zejména náš přístup.

Ze začátku to spíše vypadalo, že jsme přijeli dělat komparz. Zlomový okamžik nastal neodpískáním dvou faulů na naše hráče a následná penalta pro soupeře, kterou proměnil. My jsme se nedokázali prosadit, protože naše hra končila u finální přihrávky před vápnem. A v obranné fázi jsme soupeře nenapadali, abychom získali míč, takže jsme domácím hru usnadnili. Do poločasu jsme bohužel obdrželi ještě jednu branku.

Ve druhém poločase jsme pokračovali ve fotbale bez pohybu a bez nápadu. Naší neschopností změnit styl hry jsme nenašli recept na soupeře, který se díky druhé vymyšlené penaltě a chybě našeho brankáře dostal do vedení 4:0. Chvíli před koncem utkání přestalo pršet, a jakoby znamení, od této chvíle jsme byli na půli soupeře a snažili se dobývat jeho branku. Povedlo se - po rohovém kopu jsme se prosadili. Nepatrná náplast na celkovém dojmu.

Zajímavé je, že rozhodčí jsou vždy přísní na pravidla, která se jim zrovna hodí. Domácí nebyli připraveni na utkání, pořadatel žádný, o nosítkách a tabuli na střídání nemluvě. Lajny hřiště byly "viditelné" jen pro sudí. Nicméně na hřišti jsme od hraní, těžko se však dodržují pravidla, když nevíte, co se může a co ne. Smutný příběh fotbalu, který ještě potvrdily slova delegáta, ve smyslu, že penalty nebyly a vše se promítne v hodnocení rozhodčích, což nám už bude úplně jedno.

Konec zápasu tedy přinesl hořkost výsledku, zklamání z výkonů a křivdu ze strany rozhodčích, z čehož se musíme rychle oklepat, protože takto se o záchranu opravdu nehraje. Jedině my, náš přístup a hlavně společné úsilí povede k lepší hře, výsledkům a setrvání v této soutěži.

Největší díky patří skalním fanouškům, kteří i přes počasí, vzdálenost hřiště ČZU a nezáživnost celého klání vydrželi, a i nadále svou přízní podporují nejen chlapský hájecký fotbal!


neděle 10.3.2019 | Matěj Soucha | Přečteno: 2326

Další články