Muži B

Muži B: Třetí výhra v řadě

Muži B: Třetí výhra v řadě
A že šlo o výhru s velkým V. Výsledek 9:2 pro náš mančaft je vševypovídající.
2:9
(0:4)
23.kolo v Ne 28.4.2019 17:00
Hostivař T.
Hostivař
FC Háje
Branky Hostivař: 48.Mihailovsky, 72.Chyle. Branky FC Háje: 2.,65.,88.Rájecký, 74.,83.Nguyen, 9.Látal, 22.Panteleev, 32.Shuyto, 77.Soucha. Diváci: 100,
Sestava FC Háje: Lačik - Kára(77.Zbořil),Vostrovský,Dub,Lojda - Soucha,Panteleev,Novák(53.Nguyen),Rájecký - Shuyto,Látal

Komentář

Pokud bych barvitě popisoval každou vstřelenou branku, nebral by článek konce. Zápas tedy shrnu stručně a na závěr přidám humornější odstavec.

Do zápasu jsme vstoupili v silné sestavě a s velkým nasazením. Proto jsme se hned po pár minutách zápasu mohli radovat z první vstřelené branky Rájeckého (který nakonec v zápase zaznamenal hattrick) a po prvních 10ti minutách byl stav utkání již 0:2, kdy zvyšoval Látal. Do přestávky se mezi střelce stihli zapsat i Panteleev a Shuyto, takže o poločase v kabině panovala dobrá atmosféra při vědomí pohodlného vedení.

Vstup do druhé půle byl z naší strany však hrozivý a každý se začínal obávat, že se vývoj této části zápasu bude odehrávat v podobném duchu jako týden zpátky v Písnici. Tam jsme o poločase vedli 3:0, v druhé půli jsme přestali hrát a zápas jsme vyhráli jen díky neschopnosti soupeře přesně zakončit. Hostivař naší ležérnosti využil a snížil na 1:4. Tato facka nás naštěstí probudila. Čtyřgólový náskok nám v 65.minutě vrátil Rájecký. Soupeř se ještě zmohl na odpověď a znovu snížil, od té doby jsme však naštěstí stříleli branky už jen my. Hostivař jakoby přestal bránit a my stříleli jednu branku za druhou. Výsledek 2:9 je pro náš tým zasloužený a k tomu, abychom počet vstřelených branek dotáhli na dvojciferné číslo bylo ještě mnoho příležitostí.

Závěrem bych rád vypíchl klíčové střídání v 77.minutě. Jak jsem v úvodu článku zmínil, nastoupili jsme v silné sestavě. Jeden ze stabilních hráčů hájeckých mužů B se tak octl pouze na lavičce náhradníků. V 77.minutě se však za dramatického stavu 2:7 dostal na plac a jeho úkolem bylo přesvědčit trenéra, že si post v základu zaslouží. Jeho výkon rozhodně tato slova demonstroval. Branka z 83.minuty padla po akci na jejímž počátku stanul právě tento borec. Sebevědomí, které tak nabyl, se projevilo v závěrečné akci utkání. Neohroženě vlítl s míčem do vápna domácích, kteří ho dokázali zastavit jen za cenu faulu - penalta! Tak byl zařízen hattrick Rájeckému, který penaltu nadvakrát proměnil. Myslím, že nejeden divák kroutil hlavou nad tím, jak to že takový player začal utkání pouze na lavičce náhradníků. Podobné výkony a zlepšená tréninková morálka mu však pozici v základní jedenáctce určitě vrátí. 


neděle 28.4.2019 | Mikuláš Zbořil | Přečteno: 1879

Další články