Starší žáci B (2010)

Ročník 2005: Až příliš krutý výsledek hezkého zápasu

Ročník 2005: Až příliš krutý výsledek hezkého zápasu
Minulou neděli jsme si s rodiči a hráči v rámci brigády zvelebili okolí a zázemí našeho nového domácího travnatého hřiště Nad Přehradou, no a tuto sobotu jsme zde přivítali prvního divizního soupeře, aktuálně třetí tým naší skupiny ČDŽ-U14, FK Ústí nad Labem.
1:5
(1:2)
14.kolo v So 6.4.2019 12:15
ZŠ Nad Přehradou T.
FC Háje
Ústí nad Labem
Diváci: 30,

Komentář

Velmi hezký zápas, skvělé nasazení na obou stranách, důrazné leč férové souboje, výrazné individuální výkony. Zápas tak jako většinu jiných rozhodly chyby v obraně a neproměněné šance. První gól jsme soupeři nabídli špatnou přihrávkou v obraně, kdy jsme vlastně sami poslali soupeře do brejku 0:1. Z následného tlaku a kontrole středu hřiště se nám podařilo po hezké kombinační akci vyrovnat. Bohužel jako ve spoustě jiných zápasů, téměř okamžitě jsme špatně pokryli nákop za obranu a smolným odrazem od stehna našeho stopera jsme opět soupeře poslali do brejku 1:2. Těsně před přestávkou jsme tak inkasovali znova.

Druhou půli jsme začali lépe než soupeř a dlouho to vypadalo na vyrovnání případně otočení zápasu. Proti byl ale soupeřův brankář, který včasnými výběhy a skvělým zákrokem nohou při střele na zadní tyč odmítl vyrovnání zápasu. Po nedůrazu v obraně jsme naopak znova inkasovali, což nás položilo. Další dvě branky byli jen obrazem frustrace, že se nám nepodařilo zápas včas otočit. Konečný výsledek 1:5 byl až moc krutý a rozhodně neodpovídal obrazu hry. To nám slovy uznání potvrdili i trenéři soupeře. Nicméně hraje se na branky a sobotní protivník byl efektivní a nekompromisní. Nabídli jsme mu 6 šancí, ze kterých 5 využil. Náš tlak a útoky jsme gólově nezakončili a tak jsme se museli vyrovnat s další porážkou.

Pozitivně oproti minulým zápasům můžeme hodnotit zlepšení kombinační hry, nasazení a vůli vyhrát. Zaměřit se nyní musíme na zjednodušení a zefektivnění koncovky, abychom z příštího zápasu neodcházeli jen s jedním vstřeleným gólem, ale s minimálně o jeden gól větším skóre, než dosáhne soupeř.


sobota 6.4.2019 | Milan Pokorný | Přečteno: 2826

Další články