Mladší žáci B (2012)

Ročník 2007: Náročný souboj

Ročník 2007: Náročný souboj
V krásném slunečném nedělním dopoledni nastoupili naši kluci proti silnému týmu FK Dukla Praha na Hájecké umělce. Náš tým byl téměř kompletní, tak se všichni vč. natěšených rodičů a trenéra Horníka těšilo na odvetu za podzimní prohru 0:9.
0:13
(0:0)
13.kolo v Ne 31.3.2019 13:30
Háje UMT.
FC Háje
Dukla
Diváci: 40,

Komentář

Už při rozcvičce bylo jasné, že to nebude vůbec snadný úkol, protože někteří jejich hráči byli o dvě hlavy vyšší než naši. Za zvláštní zmínku stojí jejich brankář, který by z fleku mohl nastoupit za U18 a nikdo by se tomu nedivil.

Pojďme tedy k samotnému zápasu. Po úvodním hvizdu ihned převzali iniciativu hostující hráči a bohužel se jim také podařilo vstřelit několik rychlých branek a v první třetině v podstatě rozhodnout o osudu zápasu. V průběhu dalších dvou třetin Dukla uzavřela skóre na konečných 13:0.

Na hráčích Dukly musím sportovně ocenit, že i za rozhodnutého stavu nezačali hrát v exhibičním duchu, ale stále chtěli dávat góly a žádný nedostat, což se jim celkem dařilo. Největší rozdíl byl v jejich fyzické a rychlostní převaze. Všichni hráči si pohybem neustále říkali o míč, nabízeli se do volných prostorů a příkladně „zvětšovali“ hřiště.

Ukázková situace moderního fotbalu se odehrála při jedním z našich mála rohů. Kopli jsme roh, soupeř míč odkopl a neuběhlo ani pár sekund a už se dva hráči Dukly sami řítili na osamoceného brankaře Tadeáše a naši hráči někde vyklusávali. Těchto situací bylo za zápas několik.

Naše kluky musíme pochválit, že se nesložili a snažili se stále hrát a o něco se pokoušet. Bohužel při náznaku nějaké naší šance zasáhl jejich fyzicky vyspělý brankář a kluci z něho měli přílišný respekt, prostě jako k dospělému člověku.

Myslím, že tento zápas byl dobrou přípravou na příští vyrovnanější soupeře, kteří dají našemu týmu více prostoru.

Jako rodič a fotbalový amatér bych klukům poradil více pohybu s míčem a hlavně bez míče, nabízet se, trochu více tvrdosti a trochu té drzosti.


neděle 31.3.2019 | Tomáš Chodora | Přečteno: 1577

Další články